fbpx
Connect with us

PORT CULTURAL! ATELIERE de prezentare a unor SOLUȚII și bune PRACTICI la USV

PORT CULTURAL! ATELIERE de prezentare a unor SOLUȚII și bune PRACTICI la USV - News Moldova

Suceava

PORT CULTURAL! ATELIERE de prezentare a unor SOLUȚII și bune PRACTICI la USV


Obiectivele identificate în teren au fost plasate pe o hartă interactivă și prezentate în albumul „Case Tradiționale din Bucovina”

În ultimii 2 ani, în cadrul proiectului de cercetare „PORT CULTURAL”, implementat de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, au fost identificate soluții de valorificare a patrimoniului construit din Bucovina și Transilvania, prin dezvoltarea antreprenoriatului și prin identificarea unor modalități de adaptare a caselor tradiționale la funcționalități contemporane.

În perioada următoare, rezultatele proiectului vor fi prezentate partenerilor și grupurilor de interes din mediul rural, în dorința de a informa publicul larg cu privire la acțiunile care pot contribui la păstrarea caselor tradiționale și la protejarea patrimoniului cultural.

Obiectivele identificate în teren au fost plasate pe o hartă interactivă și prezentate în albumul „Case Tradiționale din Bucovina”, iar soluțiile propuse au fost introduse într-un îndrumar de intervenții și reparații cu tehnici adaptate pentru protejarea construcțiilor tradițional, în ghiduri de antreprenoriat în turism și în albume cu proiecte de arhitectură ce propun soluții de transformare și modernizare a caselor vechi, care să se integreze armonios în peisajul existent. Locuitorii din mediul rural vor putea beneficia gratuit de planuri de arhitectură, pentru noi construcții sau pentru transformarea caselor tradiționale, prin intermediul primăriilor din mediul rural, care vor intra în posesia albumelor cu planuri.

Materialele realizate de partenerii din proiect vor fi prezentate în cadrul a trei campanii de informare, ce vor fi derulate în trei zone etnografice diferite: Putna, Casa Muzeu (17 iulie, ora 10.00), Șaru Dornei (14 august, ora 10.00) și Cacica (15-18 septembrie). Evenimentele vor fi urmate de tururi de studiu pentru vizionarea unor bune practici identificate în cadrul proiectului, care ar putea fi multiplicate și care ar putea contribui la o creștere a interesului pentru păstrarea și protejarea patrimoniului construit al Bucovinei.

Drept urmare, dorim să vă invităm la evenimentul de informare „PORT Cultural în Bucovina. Soluții de valorificare a patrimoniului construit din mediul rural”, organizat în data de 17 Iulie 2021, la Casa Muzeu Bukowina din Putna, începând cu ora 10.00.

Programul primului eveniment de informare din data de 17 iulie va cuprinde prezentarea platformei  PORT Cultural și a rezultatelor proiectelor componente, precum și sesiuni de prezentare a materialelor realizate, către participanții la eveniment (album de imagini, planșe cu proiecte de arhitectură, ghiduri de dezvoltare durabilă și dezvoltare a afacerilor în mediul rural).

Programul și informații privind organizarea evenimentelor de informare pot fi accesate pe platforma proiectului, www.portcultural.usv.ro.

Invităm pe toți cei interesați să participe la evenimentul de informare și să afle ce soluții putem alege pentru păstrarea autenticității zonei Bucovinei.

Proiectul PORT Cultural  („PORTofoliu de instrumente inovative pentru dezvoltarea durabilă a comunităților rurale cu potențial turistic, prin valorificarea elementelor de patrimoniu și identitate culturală”) este implementat de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, în colaborare cu Institutul Bucovina al Academiei Române, Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” (UTGA) Iași, Institutul de Economie Națională și UMFST Tg. Mureș.


Continue Reading
You may also like...

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top