fbpx
Connect with us

Prejudiciu de 51,4 milioane lei descoperit în urma producerii ilegale de țigări din tutun importat din Rusia

anaf 1 - News Moldova

Suceava

Prejudiciu de 51,4 milioane lei descoperit în urma producerii ilegale de țigări din tutun importat din Rusia


Inspectorii Antifraudă din Suceava au descoperit că un operator economic din județul Iași a cauzat un prejudiciu de 51,4 milioane lei statului prin importul, producția și comercializarea ilegală de țigări produse din tutun importat din Rusia

Potrivit unui comunicat emis de ANAF, cantitatea de aproape 50.000 de kg de tutun a fost adusă în România fără ca firma să aibă autorizație de comercializare de tutun brut.

Acest tutun brut importat a fost utilizat în mod ilegal pentru producerea de țigarete, care au fost ulterior vândute pe teritoriul României.

News Moldova îți recomandă și ...   Tragedie în localitatea suceveană Dornișoara. Un om și-a PIERDUT VIAȚA după ce a fost prins sub o dubă care s-a răsturnat

Verificările s-au desfășurat pe o perioadă extinsă, de la februarie 2022 până în iulie 2023. Inspectorii ANAF au descoperit că operatorul economic în cauză s-a sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, rezultând un prejudiciu total de 51.360.893 de lei, care include accizele și TVA-ul datorate.

În detaliu, operatorul economic a importat 49.500 kg de tutun brut din Rusia, cu o valoare de achiziție de 99.000 de euro, fără a avea autorizația necesară pentru comercializarea acestui tip de tutun brut. Se presupunea că tutunul brut ar fi fost livrat intracomunitar către un partener din Ungaria prin intermediul unei societăți de transport din Germania.

News Moldova îți recomandă și ...   „În această perioadă, în Bucovina, sunt mai mulți turiști decât pe Litoral!” Obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi!

Cu toate acestea, în urma investigațiilor și a schimbului de informații cu autoritățile fiscale din Ungaria și Germania, s-a constatat că aceste livrări și servicii de transport erau fictive. De fapt, tutunul brut importat a fost prelucrat ilegal și folosit pentru a produce ilegal țigarete vândute pe teritoriul României.

Conform legii, tutunul brut poate fi comercializat către un operator economic din România doar dacă acesta este autorizat ca antrepozitar pentru producția de tutun prelucrat, iar deplasarea tutunului trebuie să se facă direct către antrepozitul fiscal al acestuia.

News Moldova îți recomandă și ...   Subinspectorul Andrei Boico, Șeful Poliţiei Rutiere Câmpulung Moldovenesc şi-a dat demisia la numai 27 de ani!

În acest caz, operatorul economic nu a putut justifica deplasarea ulterioară a tutunului brut în spațiul comunitar și nici către un antrepozit fiscal din interiorul țării, nefiind în posesia niciunei autorizații eliberate de autoritatea competentă pentru a deține, depozita, transforma sau produce produse accizabile rezultate din valorificarea tutunului brut.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top