Connect with us

Presedintele CJ SUCEAVA, Gh FLUTUR impresii la cald despre GUVERNUL CIUCA la News Moldova

Suceava

Presedintele CJ SUCEAVA, Gh FLUTUR impresii la cald despre GUVERNUL CIUCA la News Moldova

Gheorghe Flutur este optimist în privința șanselor noului guvern instalat la 25 noiembrie 2021

Invitat în emisiunea „Moldova în direct”, realizată și moderată de către Ion Ștefanovici, redactor șef la News Moldova, joi 25 noiembrie 2021, ora 18, Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava și membru al conducerii centrale a PNL.
Flutur a declarat că el a coordonat activitatea celor 17 vicepreședințiai PNL pentru a face mai multe variante ale unui progtam de guvernare, atât pentru un guvern minoritar PNL, cât și pentru actuala coaliție cu PSD și UDMR.

Cum răspunde Gheorghe Flutur la întrebarea: „De ce v-ați unit cu adversarii”?

Gheorghe Flutur a răspuns direct, afirmând: „Nu am avut încotro!”. A declarat că a avut semnale privnd aceste nemulțumiri. El a dorit ca PNL să își asume alianța cu PSD și să treacă la treabă, luptând din interior pentru măsurile liberale, chiar într-un guvern cu PSD.
Vicepreședintele PNL a dezvăluit că alături de Sorin Grindeanu de la PSD au mediat negocierile între cele două partide și a mai declarat că PNL a luptat pentru a avea ca portofolii ministeriale domeniile ca Afacerile Externe, Educația, Fondurile Europene, Energia pentru a-și impune măsurile liberale care deja erau în derulare.
PNL a înțeles că trebuia să ofere UDMR Ministerul Dezvoltării pentru ca UDMR să accepte intrarea la guvernare.
Gheorghe Flutur a declarat că pragmatismul și rațiunea au trebuit să învingă, pentru că pandemia trebuia învinsă. Lupta a fost grea, dar a trebuit ca PNL să ofere stabilitate pentru ca pensiile, salariile să fie acordate și ca populația să fie pregătită pentru iarnă.
Concluzia a fost Gheorghe Flutur este mulțumit ca om politic de nivel național, că a fost depășită criza politică.

Ca om din administrația județeană, Gheorghe Flutur este de asemenea mulțumit de formarea actualului Guvern

Vicepreședintele PNL a declarat că Partidul Național Liberal a reușit să păstreze cota unică de impozitare, după grele negocieri cu PSD. În plus, nu vor crește taxele. Ca liberal, Flutur, a declarat că „taxa pe lux” nu se justifica.
Un alt pariu câștigat de PNL, în viziunea lui Flutur a fost că s-a crescut cota de investiții de la 5, 5 % la 7% PIB pentru investiții ăîn infrastructură. Carpații trebuie brăzdați de autostrăzi, iar A7, care leagă Suceava de Iași și București trebuie să avansese până la Siret. De asemenea și celelalte autostrăzi A8, A13, centurile ocolitoare drumul expres de la Suceava la Satu Mare trebuie să fie realizate.

Gheorghe Flutur: Moldova trebuie să prindă Ardealul din urmă, să aibă miniștri care să lupte pentru moldoveni

Președintele CJ Suceava consideră că PNRR oferă banii pentru investiții în aducțiunea de gaz metan în mediul rural, investiții în zona rezervelor de gaze din Marea Neagră. Investițiile în aducțiunea de gaz metan trebuie negociate cu Uniunea Europeană și aici europarlamentarii români pot ajuta la negocierile cu Comisia Europeană.
În exercițiul bugetar european pentru perioada 2021-2027, mai sunt 50 miliarde euro, din care România trebuie să atragă fonduri.
Gheorghe Flutur își dorește descentralizare inclusiv în atragerea de fonduri europene. Prezența la Muncă, la Economie a unor miniștri din Moldova (Botoșani, Suceava, Galați) va determina reducerea decalajului dintre Moldova și Ardeal.

În concluzie, măsurile fiscale eficiente, atragerea de fonduri europene, investițiile în autostrăzi, aducțiunea de gaze naturale, implicarea miniștrilor din Moldova vor duce la creșterea prosperității locuitorilor din Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top