fbpx
Connect with us

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: „Astăzi s-a inaugurat dotarea cu aparatură de ultimă generație a secției de Radiologie”

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: „Astăzi s-a inaugurat dotarea cu aparatură de ultimă generație a secției de Radiologie” - News Moldova

Suceava

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: „Astăzi s-a inaugurat dotarea cu aparatură de ultimă generație a secției de Radiologie”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat la inaugurarea unei noi secții de Radiologie la Spitalul Municipal din localitate

„Am participat astăzi la inaugurarea unei secții de Radiologie la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, la invitația primarului Mihăiță Negură. Spitalul de la Câmpulung Moldovenesc s-a schimbat la față în totalitate. Nu cu mult timp în urmă participam la inaugurarea unei secții moderne de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) la Câmpulung Moldovenesc.
Cu puțin timp în urmă a început și un proiect pe fluide medicale, adică aducerea oxigenul în siguranță la patul bolnavului și a altor fluide medicale la capul pacientului.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: „Astăzi s-a inaugurat dotarea cu aparatură de ultimă generație a secției de Radiologie” - News Moldova
Astăzi s-a inaugurat dotarea cu aparatură de ultimă generație a secției de Radiologie și ne referim la Computerul Tomograf (CT), dar și altă aparatură necesară pentru ca pacienții să nu mai facă un drum până la Suceava sau în altă parte.
Valoarea proiectului pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este de 5 milioane de euro și practic scutește distanțe lungi parcurse de pacienți în alte locuri unde există astfel de CT-uri. Zona Câmpulung Moldovenesc deservește 56.000 de locuitori arondați acestui spital și vestea bună este că se va lucra și în regim ambulatoriu pentru a da consultații celor interesați.
La întâlnire a fost prezent pe lângă primarul municipiului, conducerea Spitalului municipal, directoarea Direcției de Sănătate Publică Suceava și directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava.
De asemenea, am discutat cu medicii, pentru că am vrut să aflu care sunt probleme lor și unde trebuie îmbunătățiri sau modificări în funcționarea sistemului medical și am câteva concluzii:
1. Va trebui urgent să avem o întâlnire la nivel județean sub coordonarea prefecturii la care să fie invitați managerii de spitale, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Suceava, șefii administrațiilor publice locale care au spitale în subordine pentru a eficientiza și fluidiza fluxul de pacienți. Acest lucru este necesar și pentru că deseori Spitalul din Suceava este blocat pentru că sunt prea mult solicitări din teritoriu, unele dintre ele nejustificate.
2. Este nevoie de găsirea unor soluții astfel încât mai multe spitale să beneficieze de mai multe linii de gardă. De exemplu cel de la Câmpulung Moldovenesc are doua linii de gardă și mai solicita cel puțin încă două. Zonele sensibile sunt pediatria, ortopedia, dar și altele.
3. Trebuie să discutăm despre investiții complementare în dotări, în așa fel încât un spital deține un aparat foarte complex pentru niște servicii, iar altul nu are resurse financiare să îl cumpere, celălalt spital să investească în altă aparatură tot foarte necesară care să deservească ambele zone.
4. S-a discutat și va trebui să găsim soluții pentru criza medicilor în anumite specializări, ATI, anestezie, infecțioase, pentru a acoperi necesarul de medici de astăzi în județul Suceava.
Sunt convins că în urma unor astfel de întâlniri vor rezulta și alte idei bune pentru sistemul de sănătate din județul nostru.”, a transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top