fbpx
Connect with us

Primăria Milișăuți construiește 3 blocuri a câte 8 apartamente pentru tineri. Investiție de 2,55 milioane de euro!

Design fara titlu - News Moldova

Suceava

Primăria Milișăuți construiește 3 blocuri a câte 8 apartamente pentru tineri. Investiție de 2,55 milioane de euro!


Proiectul constă în execuția lucrărilor de construire în vederea realizării obiectivului ,,Construire de locuințe nZEB pentru specialiști” în orașul Milișăuți

Proiectul este finanțat prin Planul National de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul Local, Investiția 12 – Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ.

În acest sens, Orașul Milișăuți îndeplinește rolul de Autoritate Contractantă, respectiv Achizitor în cadrul Contractului.

Astfel, pentru a atinge obiectivele planificate, se vor construi 3 blocuri rezidențiale pentru tineri specialiști.

Fiecare bloc va cuprinde un total de 8 apartamente dispuse pe un regim de P+3E. La parter, vor exista două apartamente, unul cu 3 camere și altul cu 2 camere.

La primul și al doilea etaj, vor fi câte două apartamente cu 3 camere, iar la etajul trei vor fi alte două apartamente cu 3 camere, cu suprafața construită de 224 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 896 de metri pătrați.

De asemenea, pentru fiecare bloc, vor fi prevăzute căi de acces pietonale, amenajări exterioare, asigurarea rețelelor și branşamentelor la utilităţi.

suceava locuinte tineri - News Moldova

Terenul este situat in intravilanul orașului Milișăuți, localitatea Lunca, FN, în zona periferică a orașului. Pe acest teren se va edifica clădirea – Locuința nZEB pentru tineri – P+3E.

Durata contractului este de 66 luni și cuprinde:

 • perioada de execuție a lucrărilor de 6 luni.
 • perioada de garanție a lucrărilor (notificare a defectelor) este de 60 luni.

locuinte tineri suceava e1706734179882 - News Moldova

Obiectivele proiectului

Obiectivele proiectului, precum obiectivul general de dezvoltare durabilă a localității, cât și obiectivele specifice legate de elementele ale mediu de afaceri, infrastructura și efecte sociale sunt influențate prin implementarea acestui proiect.

Obiectul contractului rezultat din această procedură constă în executarea tuturor lucrărilor identificate și include:

 • Achiziționarea tuturor materialelor și produselor necesare, a tuturor utilajelor, mijloacelor și echipamentelor (inclusiv orice utilaj de ridicare sau manipulare) necesare pentru executarea lucrărilor;
 • Orice activitate sau lucrare provizorie necesară pentru pregătirea șantierului;
 • Orice autorizație necesară Antreprenorului de la autoritățile competente pentru executarea lucrărilor și realizarea activităților și lucrărilor temporare, dacă este cazul, suplimentar celor deja puse la dispoziție de către Beneficiar;
 • Transportul la șantier a oricăror materiale, utilaje, componente și echipamente de lucru, a oricărui mijloc normal sau extraordinar necesar pentru executarea lucrărilor;
 • Orice testare și testele relevante, așa cum sunt aceste testări și teste solicitate prin legislația și reglementările în domeniul sistemului de asigurare a calității în construcții;
 • Orice consumabile necesare pentru executarea lucrărilor și realizarea testărilor;
 • Întreținerea normală și extraordinară a lucrărilor până la predarea acestora către Beneficiar; activități și consumabile necesare pentru menținerea șantierului curat și funcțional, demontarea și îndepărtarea oricăror lucrări sau activități provizorii;
 • Dovada respectării principiilor DNSH;
 • Pregătirea oricăror documentații necesare Autorității Contractante;
 • Certificările și rezultatele testelor materialelor;
 • Documentarea informațiilor necesare pentru Cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare, după caz.

Valoarea adăugată reprezentată de implementarea proiectului este definită atât de accelararea dezvoltării economice locale cât și de factorii sociali, precum creșterea nivelului de trai al populației.

lndicatorii financiari de realizare a proiectului

Proiectul de Construire a locuințelor nZEB pentru tineri/ locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ în orașul Milișăuți este defalcat astfel:

 • Construirea de locuințe nZEB pentru tineri – Bloc 2: valoare totală de 4 167 531, 03 lei cu TVA;
 • Construirea de locuințe nZEB pentru tineri – Bloc 1: valoare totală de 4 167 531, 03 lei cu TVA;
 • Construirea de locuințe nZEB pentru specialiști: valoare totală de 4 167 531, 03 lei cu TVA;

Valoarea totală a investiției este de 10 506 380,76 lei fără TVA, respectiv  12 502 593, 09 lei cu TVA (2,55 milioane de euro), fiind defalcată astfel:

  • Construcții și instalații;
  • Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj;
  • Asigurarea utilităților necesare obiectivului;
  • Organizarea de șantier.

În anul 2023 au fost semnate aceste contracte de finanțare prin PNRR, care vizează construirea a 3 ansambluri de locuințe nZEB pentru tineri, specialiști din sănătate și învățământ, sisteme inteligente de management urban/local, reabilitare clădiri publice orașul Milișăuți.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 16 februarie 2024.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top