fbpx
Connect with us

Primarul comunei Șcheia, Vasile ANDRICIUC, trimis în judecată într-un al doilea dosar de ABUZ ÎN SERVICIU

Primarul comunei Șcheia, Vasile ANDRICIUC, trimis în judecată într-un al doilea dosar de ABUZ ÎN SERVICIU - News Moldova

Suceava

Primarul comunei Șcheia, Vasile ANDRICIUC, trimis în judecată într-un al doilea dosar de ABUZ ÎN SERVICIU

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, se confruntă cu acuzații grave în al doilea dosar de abuz în serviciu, în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava îl trimit în judecată alături de fiul său, Alin Nicolae Andriciuc, și Petru Lazăr Nemțoi

Dosarul evidențiază practici ilegale legate de extinderea rețelei de iluminat public în Mihoveni, susținând că aceasta a fost făcută în interesul personal al primarului, prejudiciind patrimoniul unității administrative-teritoriale cu suma de 314.000 lei.

Acuzațiile se extind și către plata ilegală a facturilor de curent electric pentru firma IdeeaBox, administrată de fiul primarului. Procurorii afirmă că primarul a ordonat plata facturilor pentru energia consumată de fabrica IdeeaBox, prejudiciind bugetul local cu suma de 114.450 lei în perioada decembrie 2015 – martie 2022. Se pare că firma privată a fost conectată fraudulos în 2015 la Stația de pompe II Șcheia, iar primarul a facilitat acest demers, folosind un cablu electric subteran.

În plus, al doilea dosar aduce la lumină alte 103 fapte de abuz în serviciu comise de primarul Vasile Andriciuc în perioada 30 iunie 2016 – 31 octombrie 2022, legate de aprobarea și plata utilităților pentru Baza Sportivă multifuncțională din satul Sf. Ilie. Se estimează că prejudiciul total al acestor acțiuni se ridică la 138.763,57 lei.

O altă acuzație vizează semnarea unui contract de închiriere pentru un spațiu fără adoptarea Hotărârii de Consiliu Local, cu destinația de cabinet stomatologic, în perioada 18 ianuarie 2019 – 4 ianuarie 2022.

Procesul va avea loc la Judecătoria Suceava, iar toți cei trei inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o sentință definitivă a judecătorilor.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top