fbpx
Connect with us

Primarul comunei Vatra Moldoviței, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu SUSPENDARE pentru abuz în serviciu

Primarul comunei Vatra Moldoviței, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu SUSPENDARE pentru abuz în serviciu - News Moldova

Suceava

Primarul comunei Vatra Moldoviței, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu SUSPENDARE pentru abuz în serviciu

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primarul comunei Vatra Moldoviței din județul Suceava, Virgil Saghin, a primit o condamnare definitivă într-un dosar de abuz în serviciu, unde prejudiciul a fost estimat la peste 100.000 de lei, conform informațiilor furnizate de Monitorul de Suceava

Saghin a fost găsit vinovat pentru achiziționarea de mobilier pentru două cămine culturale, efectuată prin intermediul primăriei, fără organizarea unei licitații și la un preț dublu față de valoarea reală.

Saghin a fost condamnat în primă instanță de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Curtea de Apel Suceava pe data de 14 februarie, l-a condamnat definitiv pe Virgil Saghin la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare cu o perioadă de încercare de 3 ani. Așadar, primarul nu va executa efectiv pedeapsa în închisoare, dar va fi supus unor restricții și obligații, fiind posibil să-și piardă și mandatul, având în vedere că faptele în cauză sunt legate de exercitarea funcției sale.

În cadrul aceluiași dosar, un funcționar al primăriei, Lucian Chichifoi, a fost de asemenea condamnat pentru abuz în serviciu la o pedeapsă de 2 ani de închisoare, cu suspendare, pe o durată de 3 ani.

De asemenea, cei doi sunt obligați să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top