fbpx
Connect with us

Primarul de Suceava, Ion LUNGU s-a hotărât: DESPĂRȚIREA de EA este singura soluție

WhatsApp Image 2022 02 08 at 12.27.15 e1644320629125 - News Moldova

Suceava

Primarul de Suceava, Ion LUNGU s-a hotărât: DESPĂRȚIREA de EA este singura soluție


Consilierii locali din Suceava trebuie să decidă, vineri, 11 februarie, dacă viceprimăriţa Munteanu pleacă sau nu acasă

Ei au fost convocaţi în şedinţă extraordinară, în data amintită, trebuind să decidă asupra unui singur proiect de hotărâre: cel privind înlocuirea din funcţie a viceprimarului USR Teodora Munteanu.

Asupra motivelor ce l-au îndemnat în luptă pe primarul de Suceava pentru a convoca o şedinţă de CL cu un asemenea subiect vom reveni mai târziu.

Din start trebuie spus că iniţiativa este ruşinos de tardivă. În august 2021 – acum jumătate de an – Teodora Munteanu a fost în centrul unui scandal cu o “miză” la fel de ruşinoasă: a câştigat un premiu la o tombolă în cadrul unui eveniment la care Primăria Suceava a fost co-organizator.

Asta deşi, după cum News Moldova a relatat la momentul respectiv, regulamentul concursului prevedea ca toți membrii de familie ai organizatorilor și afiliaților să nu poată participa la tombolă. Astfel, viceprimarul USR, Teodora MUNTEANU nu avea dreptul de a se înscrie.

Cine împarte, parte își face! Viceprimarul USR, Teodora MUNTEANU a câștigat o motocicletă la Bucovina Motorfest, eveniment co-organizat și finanțat de primăria SUCEAVA

Au urmat apoi încercări la fel de ruşinoase de ştergere a unui obraz pătat în asemenea mod: viceprimăriţa “norocoasă” a declarat ulterior că intenționează să achite contravaloarea premiului – o motocicletă second -hand în valoare de 5.000 RON, iar suma de bani să fie redirecționată către Asociația „Salvați Copiii Suceava”. 

Această asociaţie nu participase la respectivul concurs, iar News Moldova a taxat la momentul respectiv şi acest derapaj:

Viceprimarul USR al SUCEVEI, Teodora MUNTEANU, a DETURNAT valoarea unui premiu oferit de PRIMĂRIE! Suma de bani a ajuns la un ONG care NU a PARTICIPAT la respectivul CONCURS

S-a vorbit apoi că USR PLUS, partidul pe care îl reprezintă, i-ar putea retrage sprijinul politic, dar… Munteanu a rămas pe post până în prezent.

Teodora MUNTEANU, Viceprimarul USR al SUCEVEI la un pas de DEMISIE fortata

Că dumneaei nu a avut dimensiunea morală pentru o demisie de onoare ce ar mai fi reparat ceva din ceea ce s-a întâmplat în august, e o discuţie, dar altă discuţie, poate mult mai importantă e legată de faptul că nicio altă instituţie, partid sau persoană politică nu a întreprins nimic în acest interval de timp, repetăm, de aproape o jumătate de an. Ceea ce spune multe despre “solidaritatea” politicienilor când vine vorba să-şi păstreze jilţurile.

Revenind la şedinţa de vineri, rămâne de văzut cum va arăta votul, pentru schimbarea viceprimarului fiind nevoie de 2/3 din voturile consilierilor.

Cât priveşte motivele invocate, primarul Ion Lungu zice că a constatat că nu există majoritate funcţională şi stabilă în CL şi că useliştii s-ar opune unor proiecte de hotărâre esenţiale.

„Din păcate, doamna viceprimar Teodora Munteanu care face parte din conducerea Primăriei municipiului Suceava nu m-a susținut și nu a încercat să convingă colegii consilieri de acuratețea unor proiecte necesare orașului, mai mult, consilierul personal al doamnei viceprimar, domnul Maslovschi Dumitru-Costin care este angajatul primăriei critică pe facebook deciziile pe care le luăm în cadrul Consiliului Local al municipiului Suceava sau la nivelul Primăriei municipiului Suceava”, a declarat Ion Lungu, conform sursei citate.

Sigur că nu poţi să nu te întrebi dacă primarul Lungu ar mai fi ajuns la aceste concluzii dacă PNL ar fi continuat să guverneze cu USR PLUS. Însă şi aceasta e o altă discuţie.

Revenind la încă viceprimăriţa de Suceava Teodora Munteanu, episodul penibil cu tombola şi motocicleta nu e singurul cu care a intrat în atenţia presei. Din păcate, pentru dumneaei, tot într-un con negativ.

După cum News Moldova a relatat, în plină pandemie, în loc de sprijin pentru cei din HORECA, Munteanu propunea noi amenzi pentru patronii de restaurante şi cafenele:

Efectele PANDEMIEI asupra HoReCa amplificate la SUCEAVA de conducerea Primăriei! Viceprimarul Teodora MUNTEANU vrea noi AMENZI pentru patronii de RESTAURANTE și CAFENELE

Plus episodul cu examenul picat “cu brio” de consiliera dumneaei:

Postul de arhitect-șef al SUCEVEI rămâne LIBER! Consiliera viceprimarului Teodora MUNTEANU a picat examenul cu BRIO

Toate acestea creionează portretul unui politician… pe care fiecare dintre suceveni îl poate cataloga după cum consideră: unul plin de “succesuri” sau poate unul care nu merită să ocupe un loc în prim-planul administraţiei locale.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top