fbpx
Connect with us

Primarul Ioan PAVAL, despre proiectele privind dezvoltarea comunei sucevene DUMBRAVENI

primarul-ioan-paval,-despre-proiectele-privind-dezvoltarea-comunei-sucevene-dumbraveni

Suceava

Primarul Ioan PAVAL, despre proiectele privind dezvoltarea comunei sucevene DUMBRAVENI

Interviu realizat în cadrul ediției de toamnă a Revistei “Moldova Invest” editată de News Moldova

Comuna suceveană Dumbrăveni, constituită din satele Dumbrăveni și Sălăgeni, reprezintă un adevărat etalon în lumea satului românesc la nivel national

Cei aproximativ 8000 de locuitori ai comunei beneficiază de condiții urbane în adevăratul sens al cuvântului. Poate doar taxele le reamintesc că trăiesc într-o comună.

Domnule Primar Ioan PAVĂL, cum se resimte situația economică pe care o traversăm la nivelul localității pe care o reprezentați?

Creșterea bruscă a prețurilor la energie din ultimii doi ani este cea mai mare de la criza petrolului din 1973, în timp ce saltul prețurilor la alimente este cel mai mare din 2008 încoace. Situația a fost exacerbată de creșterea costurilor îngrășămintelor.

News Moldova îți recomandă și ...   Autorul CRIMEI din apropierea aeroportului din Salcea a fost PRINS

După ce aproape s-au dublat anul trecut, se așteaptă ca prețurile la energie să urce cu peste 50% în acest an, înainte de a se relaxa în 2023 și 2024. Prețurile alimentelor vor urca cu 22,9% în acest an, evidențiate de o creștere de 40% a prețurilor la grâu.

Se așteaptă ca prețurile să rămână la „niveluri istorice ridicate” până la sfârșitul anului 2024. Teama este că prețurile ridicate pentru produsele de primă necesitate vor afecta cel mai mult familiile cu venituri mici. Comuna Dumbraveni resimte din plin aceasta criza, veniturile oamenilor scazand drastic, investitiile au stagnat si oamenii se tem de ziua de maine.

News Moldova îți recomandă și ...   Alcool și țigări vândute MINORILOR la mai multe cluburi și localuri din Suceava

Care ar fi cele mai importante 5 proiecte pe care le-ați finalizat în ultima perioada de timp?

S-au finalizat proiecte atât prin fonduri europene, cât și prin fonduri guvernamentale.

  • Modernizarea, dotarea și echiparea infrastructurii educaționale a Liceului Tehnologic Mihai Eminescu, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare de 2,715,993.44 lei, cofinanțare europeană de 2,277,217.98 lei, cofinanțare guvernamentală de 348,280.38 de lei și o cofinanțare din bugetul local de 90,495.08 de lei. Durata de implemetare a proiectului a fost 2019-2022.
  • Extinderea infrastructurii de apă și apă uzată în comuna Dumbrăveni, proiect finalizat prin fonduri europene la o valoare de 7,810,269.79 lei, proiectul beneficiind și de o finanțare europeană de 6,318,480.79 lei, dar și de finanțare din bugetul local de 1,491,789 lei.
  • Construirea platformei comunale de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd în comuna Dumbrăveni, cu valoare de 1.862.488,00 lei. Proiectul a beneficiat de cofinanțare europeană de 1.862.488,00 și de finanțare din bugetul local de 75.000 lei.
News Moldova îți recomandă și ...   Adrian POPOIU, primarul orașului SIRET: ”Ne bucurăm că orașul are o cu totul altă față datorită proiectelor europene implementate”

Prin fonduri guvernamentale au fost finalzate trei obiective:

  • Primul dintre acestea este construirea și dotarea centrului medical a


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top