Connect with us

Primul refugiat din UCRAINA angajat în SUCEAVA! 200 de locuri de muncă disponibile

Suceava

Primul refugiat din UCRAINA angajat în SUCEAVA! 200 de locuri de muncă disponibile

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă din Suceava încearcă angajarea refugiaților ucrainieni privind actul normativ care clarifică dreptul de muncă al acestora pe teritoriul României, timp de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire pe încă 6 luni

Până în acest moment,  o singură persoană s-a angajat pe post de curier în Suceava.

„Avem până acum în jur de zece persoane de naționalitate ucraineană care ni s-au adresat, în căutarea unui loc de muncă. Pentru o adresabilitate mult mai largă am început, de miercuri, o campanie de informare la hoteluri, dar și în Vama Siret, unde oferim pliante în limba ucraineană cu privire la oportunități de angajare pentru cei interesați”, a declarat Mirela Florea, directorul AJOFM Suceava.

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă din Suceava a început o campanie de strângere de la angajatori de oferte de locuri de muncă.

„Avem patru angajatori, cu aproximativ 200 de locuri de muncă, care și-au manifestat clar disponibilitatea de a angaja și ucraineni. Rămâne să îi punem în legătură cu cei interesați, însă este încă o perioadă de început, mulți cetățeni ucraineni sunt debusolați, nu știu în ce direcție să plece sau dacă să mai rămână la noi”, a declarat Mirela Florea.

Mulți refugiați renunță însă la ideea de a se angaja în România pentru că așteaptă ca războiul să treacă și să se întoarcă la casele lor. 

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top