fbpx
Connect with us

Prof. Dr. Mihai DIMIAN, învestit în funcția de RECTOR al Universității ‘Ştefan cel Mare’ Suceava

Prof. Dr. Mihai DIMIAN, învestit în funcția de RECTOR al Universității 'Ştefan cel Mare' Suceava - News Moldova

Suceava

Prof. Dr. Mihai DIMIAN, învestit în funcția de RECTOR al Universității ‘Ştefan cel Mare’ Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a sărbătorit a 34-a aniversare printr-o ceremonie festivă desfășurată pe 7 martie, marcând parcursul instituției de la înființare la realizările sale actuale

Evenimentul a inclus investirea oficială a noului rector, Prof. Dr. Mihai Dimian, care a obținut un impresionant 90,13% din voturile exprimate de comunitatea universitară pentru un mandat de cinci ani.

Rectorul în funcție, Prof. Dr. Ing. Valentin Popa, a evidențiat evoluțiile transformative din cei 12 ani ai săi în funcție. Într-o recenzie detaliată, el a abordat evoluția universității, realizările semnificative care au contribuit la vizibilitatea sa națională și internațională, proiectele finalizate și cele în desfășurare, precum și progresul financiar al Universității „Ştefan cel Mare”. Valentin Popa, acum numit Președintele Senatului Universitar, a subliniat stabilitatea financiară a universității, menționând o creștere semnificativă a finanțării de bază și o creștere de zece ori a fondului de burse.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Grigore Bocanci, și directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea. Fostul rector Adrian Graur, decanii, foștii decani, membri ai facultății și membri ai comunității academice au fost, de asemenea, prezenți.

Reflectând asupra dificultăților întâmpinate în primii ani, Valentin Popa a evocat luptele financiare și efortul colectiv necesar pentru a le depăși. A afirmat cu mândrie că finanțarea de bază a universității a crescut de peste șase ori, cu o creștere remarcabilă de zece ori a fondului de burse. Popa și-a încheiat discursul exprimând recunoștință tuturor celor cu care a colaborat în timpul mandatului său.

Ceremonia a continuat cu discursurile oficialilor locali și județeni, care au lăudat eforturile colaborative dintre universitate și comunitate. Primarul Ion Lungu a evidențiat rolul crucial al universității în transformarea Sucevei într-un oraș european inteligent și a cerut sprijinul acesteia pentru atragerea investitorilor într-o platformă industrială în zona fostei centrale termice.

Vicepreședintele Niculai Barbă a menționat implicarea universității în proiecte regionale și l-a lăudat pe noul rector, Mihai Dimian, pentru contribuțiile sale în perioada dificilă a pandemiei. Dr. Alexandru Calancea, directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență, a apreciat abordarea vizionară a lui Dimian și a recunoscut sprijinul continuu al fostului rector, Valentin Popa.

Rectorul Mihai Dimian, în discursul său de inaugurare, a prezentat echipa de prorectori care îl va însoți în anii următori. Echipa cuprinde aceleași persoane care l-au sprijinit pe Valentin Popa: Prof. Dr. Gabriela Prelipcean, Vice-rector pentru Infrastructură și Probleme Studentești; Prof. Dr. Mircea Diaconu, Vice-rector pentru Învățământ și Asigurarea Calității; Prof. Dr. Ștefan Purici, Vice-rector pentru Imaginea Universității, Relații Internaționale și Dezvoltare Europeană; și Conf. Dr. Aurelian Rotaru, Vice-rector pentru Activitate Științifică.

Dimian a conturat principalele aspecte ale programului său managerial, subliniind continuitatea și adaptabilitatea la provocările aduse de Revoluția Industrială a Patra. A apelat la răbdare în construirea viitorului și la abordarea diferitelor provocări, inclusiv scăderea numărului de elevi în învățământul preuniversitar și situația geopolitică a regiunii.

În încheierea discursului său, Rectorul Mihai Dimian și-a exprimat recunoștința pentru încrederea acordată și a transmis speranța unei călătorii colective către inovație și dezvoltare sub deviza „USV 4.0”, marcând pregătirea universității pentru provocările viitorului.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top