Connect with us

Profesorul universitar sucevean, Sanda Maria ARDELEANU, premiată de ambasadorul Franței, Excelența Sa Laurence AUER

Suceava

Profesorul universitar sucevean, Sanda Maria ARDELEANU, premiată de ambasadorul Franței, Excelența Sa Laurence AUER

Profesorul universitar doctor, Sanda Maria ARDELEANU a primit Ordinul Național al Franței Legiunea de Onoare în Grad de Cavaler

Vineri, 28 mai, ambasadorul Franței, Excelența Sa Laurence AUER a fost prezentă la Suceava. Unul din obiectivele de pe lista diplomatului francez a fost înmânarea Ordinul Național al Franței „Legiunea de Onoare” în Grad de Cavaler profesorului universitar doctor DHC Sanda-Maria ARDELEANU.

Premierea a avut loc în cadrul unei ceremonii organizate la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Distincția i-a fost conferită în baza unui decret semnat de președintele Emanuel Macron, la propunerea ministrului de Externe și al Afacerilor Europene, pentru încurajarea relațiilor culturale și intelectuale între Franța și România. 

Ceremonia de decernare a fost deschisă de rectorul USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, președintele Asociației Alianța Franceză Suceava

De asemenea, la eveniment au participat primarul municipiului Suceava, Ion LUNGU, vicepreședintele Consiliului Județean Niculai BARBĂ, profesori universitari din cadrul USV, oameni de teatru și litere, medici și alți intelectuali ai Sucevei, dar și membrii familiei Sandei Maria ARDELEANU.

Ordinul Legiunea de Onoarea a fost acordat pentru serviciile aduse de profesorul Sanda Maria ARDELEANU în promovarea francofoniei, pentru activitatea sa de universitar și de om de cultură.


Continue Reading
You may also like...
1 Comment

1 Comment

  1. sorela50

    31 mai 2021 at 9:55 AM

    Frumos si meritoriu! Felicitari stimata Doamna Profesor, Sanda Maria Ardeleanu! Insa “…Excelența Sa Laurence AUER a fost prezentă la Suceava…” se scrie asa – …Excelența Sa Laurence AUER a fost prezent la Suceava…!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top