fbpx
Connect with us

Programul ”Paștele în Bucovina” continuă și în acest an. Care este programul principalelor evenimente?

Programul ”Paștele în Bucovina” continuă și în acest an. Care este programul principalelor evenimente? - News Moldova

Suceava

Programul ”Paștele în Bucovina” continuă și în acest an. Care este programul principalelor evenimente?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Pe data de 3 aprilie, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a dezvăluit programul principal al evenimentelor planificate pentru acest an în cadrul manifestărilor sub titlul „Paștele în Bucovina”, un proiect inițiat de CJ Suceava acum 15 ani, în 2009

Proiectul a contribuit la sporirea notorietății Bucovinei, în special în ceea ce privește turismul religios. În 2009, sub auspiciile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, am avut onoarea de a aduce la Suceava Sfânta Lumină din Ierusalim. De atunci, am organizat o serie de evenimente memorabile, nu doar de Paști, ci și evenimente precum „Crăciun în Bucovina„, „Pelerin în Bucovina” și am sărbătorit alte evenimente importante cu demnitate și respect.

Referitor la „Paștele în Bucovina” din acest an, Gheorghe Flutur a anunțat că vor avea loc diverse evenimente, printre care se numără cel programat pentru 21 aprilie, când Primăria Ciocăneștiului va organiza tradiționalul „Festival al ouălor încondeiate”. În plus, va fi organizat și un festival al ouălor încondeiate la Moldovița în duminica Floriilor.

Vom desfășura evenimente în Săptămâna Mare în mai multe localități. Vom publica o broșură dedicată evenimentelor de Paște din Bucovina, însoțită de un calendar al acestora. În centrul Sucevei, vom organiza evenimente specifice zilei de Florii, inclusiv un concert de pricesne și cântece religioase. De asemenea, Târgul de Paște va fi organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava pe platoul Casei de Cultură. Acolo vom avea o scenă, un clopot, ecrane și în ziua de Paști, la ora 13:00, va avea loc un eveniment tradițional – Clopotele Bucovinei și Festivalul cântecelor de toacă. Este un concurs pentru tinerii talentați în arta bătutului la toacă și avem mulți concurenți. Va fi și un concurs de ciocnit ouă, iar pe ecrane vor fi difuzate imagini cu clopotele Bucovinei de la 15 mănăstiri din zonă„, a declarat Gheorghe Flutur.

El a dorit să mulțumească Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru parteneriatul cu Consiliul Județean și a anunțat că, și în acest an, Sfânta Lumină va fi adusă la Suceava în seara de Înviere. „O delegație va pleca de la Suceava la București, așa cum se întâmplă în fiecare an, pentru a aduce Sfânta Lumină în bisericile noastre din județul Suceava„, a subliniat președintele CJ.

Îi așteptăm pe suceveni la aceste evenimente și sunt sigur că ei așteaptă cu nerăbdare sărbătorirea „Paștelui în Bucovina”, un eveniment care atrage mulți turiști, dar și pe localnici, care își amintesc cu drag de tradițiile pascale ale zonei„, a încheiat Gheorghe Flutur.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top