fbpx
Connect with us

Progrese notabile la Spitalul de Oncologie din Suceava: Finalizare estimată pentru finalul anului viitor

Progrese notabile la Spitalul de Oncologie din Suceava: Finalizare estimată pentru finalul anului viitor - News Moldova

Suceava

Progrese notabile la Spitalul de Oncologie din Suceava: Finalizare estimată pentru finalul anului viitor


Construcția viitorului spital de oncologie de la Suceava, situat în zona Spitalului Vechi, avansează, atingând un progres de 25%. Acest proiect de amploare, evaluat la 10 milioane de euro și finanțat de CJ Suceava, va dispune de 4 etaje și 83 de paturi, inclusiv pentru aparținători, un ambulatoriu, săli de tratament și o zonă specializată pentru îngrijiri paliative

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, însoțit de dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou”, au inspectat miercuri, 4 octombrie, progresul lucrărilor la șantierul Spitalului de Oncologie. Dr. Calancea a informat că există semnale promițătoare cu privire la interesul medicilor tineri de a se alătura echipei de profesioniști de la acest spital.

Flutur a subliniat importanța acestei facilități medicale, având în vedere prezența radioterapiei și a medicinei nucleare, care deservesc pacienții cu afecțiuni oncologice. Finalizarea construcției este anticipată pentru anul viitor, cu optimism în privința unei posibile finalizări chiar mai devreme.

”Am verificat lucrările la șantierul Spitalului de Oncologie. După cum vedeți, în spate e șantier în lucru, cam un sfert din lucrare făcută. O construcție, o investiție de aproape 10 milioane de euro, din banii Consiliului Județean Suceava. Clădirea va avea pe patru etaje și 83 de paturi și face legătura cu pavilionul vechi de oncologie. Era mult așteptată la spital această secție, pentru că avem în apropiere și radioterapia care tratează bolnavii de cancer, avem și medicina nucleară care diagnostichează, avem specialități în chirurgie  în domeniul oncologic și aveam nevoie de acest spital de oncologie.

La proiectare s-a avut în vedere să avem paturi pentru pacienți, paturi pentru aparținători, ambulatoriu, săli de tratament și zone pentru acest specific al bolii, inclusiv paliative. De aceea, anul viitor, pe vremea aceasta, noi așteptăm – cred că și mai repede – să se finalizeze această construcție. Este nevoie de acest spital modern aici, la Suceava, pentru că sunt, din păcate, destul de mulți pacienți care așteaptă acest spital, aceste paturi”, a declarat președintele CJ Suceava.

Întrevederea cu medicii șefi de secție a confirmat integrarea lor eficientă în cadrul spitalului clinic, iar președintele Flutur a asigurat sprijinul necesar în materie de fonduri și organigrame, inclusiv în ceea ce privește gestionarea cazurilor COVID, în prezent, într-o fază ușoară.

Dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, s-a declarat încântat de evoluția lucrărilor la Spitalul de Oncologie și a exprimat speranța că acestea vor fi finalizate în noiembrie 2024. Acesta a subliniat necesitatea acută a acestei facilități, dat fiind contextul actual al problemelor oncologice în județul Suceava și dincolo de acesta.

Managerul a evidențiat, de asemenea, interesul medicilor tineri de a se alătura echipei de specialiști de la Spitalul Clinic Suceava, subliniind importanța dezvoltării continue a serviciilor medicale în regiunea de Nord-Est și Moldova.

”Sperăm ca lucrurile să meargă și mai repede. De ce? Pentru că este o nevoie acută, pot să spun a tuturor celor din județul Suceava și nu numai. Pentru că Spitalul Clinic Județean de Urgență iată că deservește în acest moment un areal mult mai mare și, din păcate, oncologia, bolile oncologice sunt o problemă majoră cu care ne confruntăm în anul 2023. De aceea, această investiție a Consiliului Județean în Spitalul Clinic este mai mult decât binevenită, pentru a veni în sprijinul pacienților care au nevoie. Eu sunt optimist că lucrurile vor merge în continuare foarte bine”


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top