fbpx
Connect with us

Proiecte NU, extravaganță DA! ACOPERIŞ „verde” pe TERASA primăriei SUCEAVA

Proiecte NU, extravaganță DA! ACOPERIŞ "verde" pe TERASA primăriei SUCEAVA - News Moldova

Suceava

Proiecte NU, extravaganță DA! ACOPERIŞ „verde” pe TERASA primăriei SUCEAVA

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Reprezentanţii municipalităţii sucevene par a le fi rezolvat pe toate şi se concentrează pe realizarea unui acoperiş verde pe terasa de la etajul V al primăriei

Suma estimată, conform anunţului de cumpărare directă, este de 32.729 lei, iar societatea ofertantă este ARTPEISAJ.

Firma a ajuns în atenţia publică odată cu participarea la controversatul proiect privind realizarea unei zone de agrement pe malul râului Suceava. Despre acest proiect de peste 16 milioane de lei, News Moldova a scris pe larg, edificatoare fiind declaraţia unui specialist în peisagistică:

Costurile mi se par foarte mari şi nu sunt sigur că ce s-a făcut justifică costurile – nişte alei şi spaţiu verde (…)16 milioane de lei (….) nu ştiu, mi se pare super exagerat (…)Mai nimic (…)15 hectare de ce?!De vegetaţie.A fost schimbat tot gazonul?!15 hectare de gazon?!N-a fost schimbat, nici pe departe, tot gazonul!

A fost schimbat gazonul pe zonele alea unde sunt pistele (…) Acolo e clar că, iar, constructorul este o firmă de casă (…)

Problema care este?Cine are curajul să facă o expertiză să vadă ce înseamnă a aplica povestea asta (…)Nu mai vorbim de chestia cu îndiguirea care, într-adevăr, este o chestie care este grosolană – faci un proiect şi după aia te gândeşti dacă ăla va rezista la prima inundaţie. Se va spăla totul!”

Proiectul DEZASTRUOS al zonei INUNDABILE de AGREMENT a Sucevei, posibil din cauza LEGISLAŢIEI în VIGOARE

Artpeisaj SRL are sediul în Suceava, iar ca administrator, conform www.listafirme.ro, figurează Bogdan Dulgheru, care deţine şi 100% din acţiuni.

Proiecte NU, extravaganță DA! ACOPERIŞ "verde" pe TERASA primăriei SUCEAVA - News Moldova

Firma a fost înfiinţată în 2004, iar în 2020 figurează cu patru angajaţi. Obiectul de activitate este activităţi de întreţinere peisagistică şi se pare că activitatea a ajuns la apogeu în anul 2020: cifră de afaceri de peste 4 milioane de lei, profit net de 2,1 milioane de lei, e drept şi datorii de 1,5 milioane de lei.

Oricum saltul e spectaculos, dacă avem în vedere că în 2019 cifra de afaceri a fost de aproape un milion de lei, profitul de puţin peste 1 milion de lei, iar datoriile de 1,4 milioane de lei.

Proiecte NU, extravaganță DA! ACOPERIŞ "verde" pe TERASA primăriei SUCEAVA - News Moldova

O perioadă mai bună în “viaţa” firmei Artpeisaj a fost în intervalul 2010-2014, în ceea ce priveşte cifra de afaceri, care a oscilat între 1,1 şi 3,1 milioane lei. Cât priveşte profitul, acesta a oscilat şi mai puternic în perioada amintită. Astfel, dacă în 2011 profitul a fost de 579.000 lei, în 2014 pierderea era de 566.000 lei.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top