fbpx
Connect with us

Proiectele de anvergură pentru MOLDOVA! Sală Polivalentă la SUCEAVA și bazin olimpic la VASLUI

bazin ploiesti - News Moldova

Suceava

Proiectele de anvergură pentru MOLDOVA! Sală Polivalentă la SUCEAVA și bazin olimpic la VASLUI


Proiectele de anvergură devin o normalitate pentru Moldova

Municipiul Vaslui va primi o investiție în valoare de aproximativ 100 de milioane de lei pentru construirea unui bazin olimpic, iar Suceava va beneficia de circa 150 de milioane de lei pentru realizarea unui deziderat local, o Sală Polivalentă.

Secretariatul general al Guvernului a publicat recent documentația pentru consultarea publică, urmând ca prin intermediul Ministerului Dezvoltării să aprobe până la sfârșitul acestui an finanțarea necesară.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Ioan Balan: „Politica fiscală trebuie să rămână predictibilă. Fără impozite noi sau majorate în anii viitori”

Bazinul olimpic din Vaslui va deveni cel mai modern din țară

Proiectul are toate avizele, fiind necesară doar emiterea unei hotărâri de guvern. Bazinul olimpic din Vaslui va deveni cel mai modern din țară, fiind o adevărată investiție pentru Moldova care se bucură momentan doar de un singur bazin asemănător, în Bacău. Primăria Vaslui va asigura o cofinanțare de 1,5 milioane de lei, iar restul din sumă va fi alocată de Guvern.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Ioan Balan a solicitat ministrului Finanțelor răspunsuri cu privire la achitarea obligațiilor financiare pentru 61 de localități din județul Suceava

Astfel, se preconizează că în 18 luni va fi construit bazinul olimpic, terenul pentru proiect având o suprafață de 10.300 mp. Suprafața desfășurată propusă va ajunge la aproximativ 15.000 mp, în condițiile unei suprafețe construite de 5.100 mp, iar clădirea va adăposti trei bazine: unul pentru concursuri internaționale, altul pentru antrenamente, iar celălalt pentru copii. Regimul de înălțime propus este subsol, parter și mezanin.

Capacitatea va fi de peste 1.100 de persoane: 1.000 de spectatori și 100 de înotători, la care se adaugă angajați și persoane cu funcții auxiliare (salvamari, personal terapii etc.). Valoarea investiției se ridică la suma de 97,1 milioane lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Angelica FĂDOR (PNL): "Convenția Anti-Mită a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este în vigoare în România, de ieri, 22 septembrie"

 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top