Connect with us

Proiectul infrastructurii din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți trece la o nouă etapă!

Proiectul infrastructurii din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți trece la o nouă etapă! - News Moldova

Suceava

Proiectul infrastructurii din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți trece la o nouă etapă!

O firmă din Craiova, IMAJING SRL va furniza echipament specializat – de cartografiere mobilă pentru proiectul de Îmbunătățire a infrastructurii de transport în zona transfrontaliera Suceava – Cernăuți

Este vorba despre contractul de furnizare a unui echipament specializat – echipament de cartografiere mobilă, în scopul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți (Izvoarele Sucevei – Shepit)” 1HARD/3.1/17
Acronim proiect DJ 175 finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Autoritatea contractantă este județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, iar tipul contractului este de furnizare.

Proiectul are un caracter transfrontalier, fiind implementat in parteneriat de către parteneri din Romania și Ucraina și implicând anumite activități care se desfășoară in comun: întâlniri pentru asigurarea managementului proiectelor, vizite la fata locului pentru cunoașterea reciproca a realizărilor din cadrul fiecărui partener.

Obiectivul general constă în îmbunătățirea accesibilității in regiunea transfrontaliera Izvoarele Sucevei – Shepit, și a mobilității populației, bunurilor și serviciilor, in vederea stimulării dezvoltării economice durabile prin reabilitarea/modernizarea a 3 km de drum județean, OJI 75 (km 43 + 600 – 46 + 600) și conectarea comunităților din zona.

Obiectivele specifice sunt:

  1. Reabilitarea/modernizarea a 3 km de drum transfrontalier lzvoarele Sucevei – Shepit.
  2. Creșterea accesibilității la diverse obiective pentru toate grupurile de utilizatori situate in zonele urbane și rurale in apropierea infrastructurii de transport transfrontalier.
  3. Dezvoltarea turismului local, cultural și economic prin reabilitarea/modernizarea legăturilor directe de transport transfrontalier, promovând astfel schimbul de experiență dintre Romania și Ucraina.

Detalii despre investiție

În luna august din 2021, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – în calitate de Autoritate de management și Județul Suceava – în calitate de Beneficiar lider au semnat Contractul de grant având numărul de referință 1HARD/3.1/17, pentru realizarea proiectului ”Îmbunătățirea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți (Izvoarele Sucevei – Shepit)”, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, Prioritatea de investiții 3.1 Dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier și infrastructura TIC.

News Moldova îți recomandă și ...   Spitalul Clinic de Urgență din Suceava are de recuperat de la asiguratorul Euroins aproape 80.000 de euro

În scopul asigurării unui management de proiect eficient și pentru implementarea optimă a activităților proiectului, Consiliul Județean Suceava trebuie să achiziționeze un echipament specializat- echipament de cartografiere mobilă.

Contractul de furnizare a unui echipament specializat – echipament de cartografiere mobilă este necesar pentru asigurarea sustenabilității proiectului, instrument fotogrammetric care permite măsurători 3D (lățime, înălțime, lungime, suprafață) cu o precizie centimetrică a drumului care va fi reabilitat/modernizat, în cadrul Activității 4.4 Reabilitare/modernizare DJ 175, și nu numai.

Valoarea estimată fără TVA este de 440.802,72 lei fără TVA, echivalentul a 89.397,81 euro fără TVA, calculat la cursul Infor-euro din luna august 2023 (1 euro = 4.9308 lei).

Licitația a fost atribuită unei firme din Craiova.

Este vorba despre firma IMAJING SRL are o vechime de 14 ani, fiind înființată la data de 17 iulie 2009. Cifra de afaceri a înregistrat o scădere de 5% în anul 2022, ajungând la suma de 2.289.160 de lei.

NEWS MOLDOVA a mai scris despre acest proiect de infrastructură: Proiect de INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ în valoare de 11.497.700 RON derulat în parteneriat de orașele SUCEAVA și CERNĂUȚI (newsmoldova.ro)

Descrierea materialelor solicitate în cadrul proiectului

Fumizarea echipament specializat – echipament de cartografiere mobila pentru implementarea în bune conditii a proiectului Îmbunătățirea infrastructurii de transport in zona transfrontaliera Suceava – Cernăuți ( Izvoarele Sucevei – Shepit)”, va fi făcută corespunzător specificațiilor de mai jos:

Echipamentul de cartografiere mobila trebuie sa permită colectarea unor volume mari de date și imagini georeferentiate, la viteze de pana la 130 km/h, de-a lungul rețelei de drumuri județene aflate în administrarea Achizitorului prin montarea acestuia pe automobile, camioane sau autobuze. Sistemul de montare trebuie sa fie simplu iar echipamentul sa nu necesite nici o calibrare optica înainte sau după instalare.

News Moldova îți recomandă și ...   Social-democratul sucevean Cristian Șologon, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor

Instalarea trebuie să se poată face in câteva minute de către o singura persoana. Echipamentul trebuie sa fie echipat cu un senzor CCD de min 5Mpx pentru captarea de imagini și o soluție de poziționare ONSS ce agrega OPS, OLONASS, SBAS și OOPS cu ajutorul unui sistem inerțial de navigare compus din barometre, girometre și accelerometre.

Imaginile captate de echipament trebuie sa aibă un unghi de vizualizare orizontal de 80 de grade ce poate fi extins pana la 120 de grade in cazul utilizării de echipamente interconectate cu o logica master- slave, caz in care, sistemul trebuie să permită și captarea de imagini sincronizate fata-spate sau stânga- dreapta, alegerea modului de operare putând să se facă la instalare de către operator.

Echipamentul trebuie sa se poată alimenta de la alimentarea standard de 12V prezenta in autovehiculele comerciale însă tensiunea de alimentare trebuie sa poată varia de la 9 pana la 24V. Controlul și comanda echipamentului trebuie să se poată face prin Wi-Fi de pe orice echipament tip smartphone, tableta sau laptop prin conectarea la rețeaua Wi-Fi a acestuia și accesarea unei pagini web.

Echipamentul trebuie sa fie dotat cu un receptor extern tip RTK/PPP pentru extinderea soluției de poziționare in vederea obținerii unei precizii de poziționare absolute de la 20 cm ORMS in cazul utilizării RTK pana la cel mult 3 m CEP in cazul OPS.

News Moldova îți recomandă și ...   Între 6 și 20 iunie, la USV va avea loc expoziția „Photopoems / Fotopoeme”, o călătorie interartistică prin poezie și fotografie

Software-ul va avea o interfața prietenoasa cu utilizatorul și va permite inventarierea diverselor tipuri de indicatoare rutiere existente pe rețeaua de drumuri, categorizarea și caracterizarea acestora precum și poziționarea lor atât prin coordonate OPS in sistemul de coordonate WOS84 cât și prin poziția lor kilometrica pe rețeaua de drumuri.

Software-ul trebuie sa permită utilizatorului sa definească tipurile și categoriile de indicatoare rutiere ce urmează sa fie inventariate prin editarea și menținerea unui dictionar, de obiecte ce poate fi modificat in orice moment de către utilizator.

Construirea sistemului liniar de referentiere pentru rețeaua de drumuri trebuie sa se poată face prin intermediul software-ului prin selectarea topologiei segmentelor de drum, înlănțuirea și ordonarea acestora la nivel de drum. Poziția bornelor kilometrice trebuie sa se poată calcula automat din aplicație prin operații fotogrametrice direct pe imaginile ce provin de la sistemul de cartografiere mobila.

Pentru eficientizarea procesului de colectare de obiecte, software-ul trebuie sa permită trei moduri de lucru cu imaginile : fotogrametric, 3D și plan la sol.

Software-ul trebuie sa fie extensibil cu servicii auxiliare tip cloud și aplicații mobile in vederea eficientizării difuzării datelor și utilizarea acestora pe teren.

Serviciul auxiliar tip cloud trebuie sa permită difuzarea securizata a datelor și imaginilor prin intermediul unui serviciu web, a unei aplicații web și a unor module de interconectare cu alte aplicații cartografice.

Componentele mobile auxiliare trebuie sa funcționeze pe majoritatea dispozitivelor tip smartphone sau tableta echipate cu sisteme de operare android sau IOS și sa furnizeze in timp real poziția pe sistemul liniar de referentiere construit pentru rețeaua de drumuri județene aflata in administrarea CJ Suceava.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de toamnă 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – summer edition 2024

- read the e-paper version -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top