fbpx
Connect with us

Răspunsul indirect al lui Gheorghe FLUTUR pentru Ioan STAN

Răspunsul indirect al lui Gheorghe FLUTUR pentru Ioan STAN - News Moldova

Suceava

Răspunsul indirect al lui Gheorghe FLUTUR pentru Ioan STAN

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Într-un comunicat de presă emis recent, parlamentarii PSD Suceava îi aduc acuzații de ipocrizie și demagogie liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur, susținând că acesta practică racolarea de primari și că PNL Suceava își extinde echipa politică prin atragerea de primari din alte partide

Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, a venit cu o reacție vehementă la acțiunile percepute ca fiind dăunătoare ale PSD îndreptate împotriva sa și a echipei sale. Flutur și-a exprimat dezamăgirea față de atacurile continue ale PSD, acuzându-i de încercarea de a-și atrage primarii liberali prin promisiuni de proiecte și dezvoltare.

În comunicat, Flutur a făcut o comparație între conducerea sa echilibrată și implicarea activă în aducerea de fonduri în județul Suceava și acțiunile PSD atunci când era la putere, subliniind că el nu a cerut primarilor PSD să treacă la PNL și nu a utilizat funcția în propriul său interes politic.

De asemenea, Gheorghe Flutur a adus în discuție realizările sale, evidențiind proiectele pentru infrastructură, apă-canal, și modernizarea Spitalului Județean Suceava. El acuză PSD de furt și de lipsa curajului de a candida la alegerile locale pentru Consiliul Județean Suceava.

„Un mesaj pentru suceveni

De ce trage PSD din toate pozițiile în mine? Și face asta de 20 de ani. Răspunsul este unul singur: le pare rău după acest județ, vacă de muls pentru ei și pentru prietenii lor de la București. Am tăcut acești ani, nu am răspuns pentru că suntem într-o coaliție, am susținut stabilitatea politică și pentru a aduce fonduri în județul Suceava, dar nu se mai poate! În timp ce eu sunt la București, la masa negocierilor, ca un lider de bază, PSD îmi bagă mâna în buzunar și bagă mâna în buzunarul partidului. Cohorte de parlamentari PSD umblă la primăriile liberale să-i convingă pe primarii noștri să treacă la ei, promițându-le proiecte și că va fi mai bine. În aceste zile au fost la toate primăriile liberale. „Avem ordin de sus să vă luăm la noi!” Să vă fie rușine, pesediștilor! Asta ați făcut o viață întreagă.
Eu, în acești 4 ani ca președinte al Consiliului Județean Suceava, m-am purtat corect, echidistant, cu toți primarii, indiferent de culoarea politică. Uitați-vă la repartizarea bugetară! Am fost echilibrat și nu cum ați fost voi când erați la putere și ați alocat 0 (zero) lei la liberali și toți banii la voi. Nu am cerut niciunui primar PSD să vină la noi. Nu m-am folosit de funcție! Nu port instituțiile deconcentrate după mine în ședințe de campanie electorală. În schimb, voi pe toate acestea le faceți.
De ce nu are curajul liderul vostru, Ioan Stan, să candideze cu mine la CJ Suceava? Este un fricos și un laș! Nu are ce sa spună după 6 (ȘASE) mandate de parlamentar. În schimb lucrează din umbră și principalului program de guvernare este furtul, furtul de primari.
Nu am ieșit până acum să răspund, fac naveta săptămânal la București să aduc bani pentru județul Suceava, dar promit că mă întorc acasă și îmi fac timp să explic sucevenilor adevărată față a voastră, pesediștilor!
Eu am fost omul care a adus în județul Suceava peste 260 milioane de euro pentru gaz metan în 59 de primării prin Programul „Anghel Saligny” pe care l-am susținut. Voi ați îngropat județul Suceava cu Programul Utilități și Mediu, făcut cu o firmă rusească, pentru care sucevenii plătesc rate 30 de ani pentru 150 milioane de euro și nu ați tras nicăieri gaz metan.
Eu am fost omul care a adus în județul Suceava pentru rețele apă-canal peste o jumătate de miliard de euro. Voi ați adus apa prin cădere și tot prin cădere ați condus și județul ani de zile.
Am fost omul care a adus fonduri pentru A7 și am finalizat proiectul până la Siret. Voi l-ați oprit la Pașcani cu ministrul vostru pesedist.
Eu am adus bani pentru centura ocolitoare a Sucevei și Rădăuților. Voi le-ați blocat timp de 6-7 ani.
Până la venirea mea la conducerea județului, Bucovina era cunoscută doar de demnitarii de la București, la chiolhanurile de la cabanele de vânătoare și atâta tot. Eu am reușit să pun Bucovina pe harta lumii.
Aduc aminte opiniei publice de teroarea pe care ați instituit-o în instituțiile publice, până la femeia de serviciu, și acum plimbați directorii de deconcentrate, numiți politic de voi, să vă facă campanie electorală. Eu am încurajat independența instituțiilor publice față de politic și depolitizare acestora, iar oamenii știu acest lucru.
Spitalul Județean Suceava era o ruină și o zonă a groazei până l-am preluat și am alocat fonduri pentru modernizarea lui. Acum voi vă faceți poze și vă lăudați cu el. Sunteți penibili! Faceți poze cu tot ceea ce nu vă aparține, unde ați fost frânari, crezând că veți păcăli populația.
Nu aveți maturitatea politica să acceptați o competiție onestă și pe bază de fapte. Mi-ați atacat familia în ultimul hal, mi-ați lăsat soția șomeră(Dumnezeu să o ierte!), mi-ați făcut armaghedoane și dosare politice ca să mă terminați, mi-ați căutat clone ca să păcăliți populația la votul uninominal cu o persoană cu același nume ca al meu.
Mi-ar trebui emisiuni de zeci de ore ca să vorbesc despre șicanele pe care mi le-ați făcut, iar acum văd că șicanați sucevenii.
Acum ce faceți? Furați primarii că sa puteți conduce? Voi explica asta cu voce tare în primul rând sucevenilor și va garantez că nu vă veți simți deloc bine. Sunt un om puternic și mă lupt pentru județul nostru. Demnitatea este cea care mă caracterizează și dacă vă simțiți deranjați că v-am prins la furat, OPRIȚI-VĂ!”, a transmis președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top