fbpx
Connect with us

Reacția președintelui CJ Suceava, Gheorghe FLUTUR după scandalul de la Ministerul Mediului: ”Nu am niciun fel de PÂRGHIE! M-am retras din POLITICA de vârf”

Reacția președintelui CJ Suceava, Gheorghe FLUTUR după scandalul de la Ministerul Mediului: ”Nu am niciun fel de PÂRGHIE! M-am retras din POLITICA de vârf” - News Moldova

Suceava

Reacția președintelui CJ Suceava, Gheorghe FLUTUR după scandalul de la Ministerul Mediului: ”Nu am niciun fel de PÂRGHIE! M-am retras din POLITICA de vârf”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe FLUTUR reacționează în urma demisiei secretarului de stat sucevean, Gelu PUIU

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe FLUTUR  reacționează în urma demisiei secretarului de stat sucevean, Gelu PUIU și a problemelor ridicate de cât mai mulți activiști de mediu cu privire la tăierile masive de pădure din zona Bucovinei.

Prezent în cadrul emisiunii ”Retrospectiva Săptămânii” de la NEWS MOLDOVA, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe FLUTUR a declarat că în lupta politică pe care o duce de peste 21 de ani, a fost deseori asociat cu întreaga situație a pădurilor din zona Bucovinei. Lucrul acesta a fost posibil deoarece Gheorghe FLUTUR este inginer silvic (domeniu în care a și activat înainte să intre în politică).

Gheorghe FLUTUR a declarat că nu are prerogative de niciun fel în domeniul pădurilor și nici nu sunt în subordinea Consiliului Județean.

Reacția președintelui CJ Suceava, Gheorghe FLUTUR după scandalul de la Ministerul Mediului: ”Nu am niciun fel de PÂRGHIE! M-am retras din POLITICA de vârf” - News Moldova”Am să fiu extrem de direct cu această problematică. Eu sunt la bază inginer silvic, am plecat din Administrația Silvică de Stat acum 21 de ani și în 2000 am intrat în politică. Sigur că în lupta aceasta politică unii aduc în atenție faptul că sunt inginer silvic și trebuie să fac ceva.

Nu am prerogative de niciun fel în domeniul  pădurilor și nici nu sunt în subordinea Consiliului Județean. Au fost lucruri răutăcios legate de mine pentru că dădeau bine, dar nu am avut niciun fel de pârghie în acest sens”, a declarat Gheorghe FLUTUR.

Președintele CJ Suceava, a ținut să mai menționeze că din primul mandat de președinte al acestei instituții a accesat sume importante de la Fondul de Mediu pentru împădurirea terenurilor degradate din județ.

Gheorghe FLUTUR a mai declarat că își dorește ca în PNRR să fie prinse sume și pentru înființarea de pepiniere ori pentru împădurirea terenurilor degradate.

”Am avut foarte multe inițiative, am acces fonduri de la Fondul de Mediu pentru împădurirea terenurilorReacția președintelui CJ Suceava, Gheorghe FLUTUR după scandalul de la Ministerul Mediului: ”Nu am niciun fel de PÂRGHIE! M-am retras din POLITICA de vârf” - News Moldova degradate și am făcut  încă din primul meu mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava împădurirea unor râpi în jurul Sucevei.

Ulterior programul prin care am acces aceste fonduri, a fost tăiat, dar am solicitat din nou introducerea acestui program.

Îmi doresc ca prin PNRR să fie prinse sume importante de bani pentru înființarea de pepiniere ori pentru împădurirea terenurilor degradate”, a mai declarat Gheorghe FLUTUR.

Spre finalul intervenției, Gheorghe FLUTUR a mai ținut să reamintească că de foarte mulți ani s-a retras din politica de vârf și s-a ocupat intens de administrația suceveană.

”Foarte multe teme au fost și sunt pentru că eu sunt om politic. Suceava este o zonă cu aproape jumătate de milion de hectare de păduri, cu un corp Silvic foarte bine pregătit, cu oameni serioși și de foarte multe ori, am dat specialiști la vârf în silvicultură. A fost și perioada noastră, a fost și perioada PSD – ului, când au avut secretar de stat de la Suceava.

Nu am niciun fel de pârghie,  mai ales că m-am retras din politica de vârf și m-am ocupat intens de administrația suceveană”, a concis Gheorghe FLUTUR.

VEZI AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ: 

Secretarul de stat sucevean, Gelu PUIU și-a dat DEMISIA de la Ministerul Mediului

Reamintim că secretarul de stat sucevean din Ministerul Mediului, Gelu PUIU, a demisionat! Anunțul a fost făcut de premierul României, Florin CÎȚU.

”Domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului și-a înaintat demisia și eu am acceptat”, a declarat premierul Florin CÎȚU.

Demisia secretarului de stat vine în contextul unor informații apărute în presă, potrivit cărora, Gelu PUIU a eliberat din funcții mai multe persoane, totul pentru membrii de partid.

VEZI AICI: 

O nouă demisie în Guvernul CÎȚU! Secretarul de stat sucevean, Gelu PUIU și-a dat DEMISIA, după ce a fost acuzat de ȘANTAJ


Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top