Connect with us

Vezi ce SALARII sunt în PRIMĂRIA SUCEAVA! Cât câștigă primarul, secretarul general și soferul instituției

Suceava

Vezi ce SALARII sunt în PRIMĂRIA SUCEAVA! Cât câștigă primarul, secretarul general și soferul instituției

În fiecare an, pe data de 31 martie și 30 septembrie, primăriile sunt obligate, conform legii, să facă public pe site-ul instituției lista salariilor pe care le încasează angajații primăriei.

Cât încasează lunar funcționarii suceveni?

La data de 30 septembrie 2020, primăria municipiului Suceava a publicat lista salariilor de bază acordate în cadrul UAT Municipiul Suceava. Astfel, până la actualizarea listei din 31 martie 2021, vă prezentăm cât câștigă la momentul actual angajații primăriei.

De la primarviceprimar, până la directori și secretare, toți angajații primăriei au salarii la care unii dintre angajații din mediul privat nici nu ar îndrăzni să se gândească. În plus, la toate acestea se adaugă prime și sporuri care pot ajunge, în anumite cazuri, la zeci de mii de lei.

Astfel, primarul municipiului Suceava, Ion LUNGU are un venit lunar de 18.720 LEI brut.

Totodată, indemnizație lunară a primarului poate fi majorată cu 25% conform Legii-cadru 153/ 2017.

Cei 25% sunt încasați de către primarul municipiului Suceava în momentul în care implementează proiecte europene nerambursabile.

Un viceprimar încasează lunar o indemnizație de 16.640 LEI .  Ca și în cazul primarului, și viceprimarii beneficiază de majorarea cu 25% conform Legii-cadru 153/ 2017.

Totodată, Lucian HARȘOVSCHI este și membru în cadrul Comisiei de amenajare a teritoriului, urbanism și protecția mediului, iar Teodora MUNTEANU activează  în cadrul Comisiei de servicii publice.

Un consilier local din cadrul primăriei Suceava încasează lunar o indemnizație de 1.872 LEI.

Salariile angajaților cu funcții publice de conducere

Salariile de bază ale funcționarilor publici se stabilesc în funcție de categorie, de clasă care reflectă nivelul studiilor necesare exercitării funcției publice și, după caz, cu gradul profesional al funcției publice, precum și în raport cu nivelul la care se prestează activitatea.

Astfel, secretarul general al Primăriei Municipiului Suceava încasează lunar 16.640 LEI, în timp ce un arhitect șef încasează 14.361 LEI.

Un director general, grad II încasează 14.361 LEI, iar un director executiv al Direcției de buget, contabilitate și fiscalitate încasează 15.855 LEI.

Un șef de serviciu din cadrul primăriei municipiului Suceava încasează 10.793 LEI, iar un șef de birou încasează 9.121 LEI.

Salariile angajaților cu funcții publice de execuție

Un auditor superior încasează un salariu de 7.996 LEI, iar un consilier superior încasează 6.595 LEI.

Totodată, un consilier principal câștigă în medie 5.604 LEI, iar un consilier asistent 4.228 LEI.

Un consilier din departamentul achiziții publice încasează 7.275 LEI, un consilier juridic 7.098 LEI, iar un consilier debutant încasează 3.572 LEI.

La capitolul referenți, primăria municipiului Suceava stă în felul următor: un referent de specialitate superior încasează 6.082 LEI, un referent superior alți 4.915 LEI, iar un referent debutant alți 2.342 LEI.

Cât încasează inspectorii din cadrul primăriei Suceava?

Un inspector de grad I încasează în medie 4.700 LEI, în timp ce un inspector de grad II încasează 4.498 LEI.  

Totodată, un casier încasează lunar 3.196 LEI,  iar un paznic tot 3.169 LEI. Un șofer are un salariu de 4.226 LEI, iar un maistru treapta I are un salariu de 3.804 LEI.

La capitolul muncitori calificați primăria municipiului Suceava stă în felul următor: un muncitor calificat grad I încasează 3.804 LEI, un muncitor calificat grad II 3.602 LEI, un muncitor calificat grad III 3.415 LEI și un muncitor calificat grad IV  3.222 LEI.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top