Connect with us

Satul CIOCĂNEȘTI, din județul SUCEAVA, propunerea ROMÂNIEI pentru ETAPA MONDIALĂ a concursului „Best Tourism Villages”

Suceava

Satul CIOCĂNEȘTI, din județul SUCEAVA, propunerea ROMÂNIEI pentru ETAPA MONDIALĂ a concursului „Best Tourism Villages”

Ciocănești este unul dintre cele trei sate din România care au obținut cele mai mari punctaje în cadrul etapei naționale a competiției „Best Tourism Villages”, lansată de Organizația Mondială a Turismului

Ciocănești (județul Suceava), Rășinari (județul Sibiu) și Biertan (județul Sibiu) vor fi, astfel, propunerile României pentru etapa mondială a concursului, așa cum prevede regulamentul.

Cele trei sate au șansa de a fi desemnate „Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării.

„Satele noastre sunt adevărați ambasadori ai turismului românesc!

În acest an, Rășinari, Biertan și Ciocănești, datorită unor astfel de instrumente de promovare internațională, au o nouă ocazie să devină cunoscute în întreaga lume și, mai mult, să se regăsească în oferta multor agenții de turism internaționale.

MAT le va fi alături și în etapa mondială a concursului! Felicitări tuturor satelor candidate!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Cele 9 criterii de selecție furnizate de organizator, pe baza cărora s-au întocmit punctajele finale, fac referire la resursele culturale și naturale, promovarea și conservarea resurselor culturale, durabilitatea economică, durabilitatea socială, dezvoltarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, guvernanța și prioritizarea turismului, infrastructura și conectivitata, sănătatea, siguranța și securitata.

Suplimentar, au fost notate și fotografiile și videoclipurile de prezentare a destinațiilor.

Clasamentul final, obținut în urma evaluărilor desfășurate de comisia de specialiști din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), este următorul:
• Locul 1: Rășinari (județul Sibiu);
• Locul 2: Biertan (județul Sibiu);
• Locul 3: Ciocănești (județul Suceava);
• Locul 4: Costești (județul Vâlcea);
• Locul 5: Eibenthal (judetul Mehedinți);
• Locul 6: Râu Sadului (județul Sibiu).


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top