fbpx
Connect with us

Senatorul de SUCEAVA, George MÎNDRUȚĂ: ”noi nu vom pierde viceprimarul la SUCEAVA, chiar dacă exista tensiuni în USR”

Moldova in Direct

Senatorul de SUCEAVA, George MÎNDRUȚĂ: ”noi nu vom pierde viceprimarul la SUCEAVA, chiar dacă exista tensiuni în USR”

La cea mai recentă emisiune ”MOLDOVA ÎN DIRECT”, găzduită de NEWS MOLDOVA și realizată de jurnalistul CEZAR FILIP, a fost invitat senatorul USR de Suceava, GEORGE MÎNDRUȚĂ.

S-au discutat aspecte ce țin de economia locală și națională, de efectele conflictului de la granița României, dar un loc important l-a avut în cuprinsul acestui dialog și tensiunile din ultima vreme din filiala USR Suceava, care au culminat cu retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Sucevei, Teodora Munteanu. Senatorul GEORGE MÎNDRUȚĂ nu s-a ferit de cuvinte grele, precizând: ”Mă întreba cineva: ce se întâmplă acolo, au înnebunit cu toții? Eu am pretenția că nu sunt nebuni, atunci pot să îi suspectez doar de rea-credință, iar reaua-credință este cu atât mai gravă și ea trebuie sancționată disciplinar”, a spus senatorul MÎNDRȚĂ, vizându-ăi colegii din USR Suceava, care au avut inițiativa retragerii sprijinului viceprimarului Teodora Munteanu.

”Orice sesizare împotriva ei trebuia adresată biroului național. Nici măcar biroul județean nu are atribuția de a aplica sancțiuni”

”Noi nu vom pierde niciun viceprimar, deocamdată, pentru că, da, aveți dreptate, sunt niște tensiuni la Suceava. Ele există și în alte filiale USR din țară. Dar ca să ne referim strict la Suceava, duminica trecută a avut loc o adunare  generală a filialei municipiului Suceava, o adunare generală să spunem, convocată statutar, dar acolo s-au pus în dezbatere niște lucruri care nu sunt de competența adunării generale. Dacă, de exemplu, dizolvarea biroului local, și organizarea de noi alegeri pentru membrii biroului local este un atribut al adunării generale, conform statutului USR, în niciun caz retragerea sprijinului politic al unui ales – și cu atât mai puțin o așa zisă poziționare (că și eu am fost subiect de discuție duminică) nu este atributul adunării generale.

Retragerea sprijinului politic este o sancțiune aplicată unui membru, fie el ales local, ales național sau simplu membru. Pentru a exista o sancțiune  trebuie să existe o sesizare. În funcție de statutul membrului respectiv, sesizarea trebuie adresată către diferite foruri. Vorbim de viceprimarul nostru de la Suceava, Teodora Munteanu, ea având și statut de membru al Biroului Județean. Orice sesizare împotriva ei trebuia adresată biroului național. Nici măcar biroul județean nu are atribuția de a aplica sancțiuni”, a spus senatorul USR, GEORGE MÎNDRUȚĂ.

News Moldova îți recomandă și ...   Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” se va deschide joi, 13 octombrie, în parcarea Iulius Mall Suceava!

Senatorul USR, GEORGE MÎNDRUȚĂ: ”am o nemulțumire față de președintele interimar, Cătălin Drulă”

”Mă întreba cineva: ce se întâmplă acolo, au înnebunit cu toții? Eu am pretenția că nu sunt nebuni, atunci pot să îi suspectez doar de rea-credință, iar reaua-credință este cu atât mai gravă și ea trebuie sancționată disciplinar. (…) Ați văzut și în comunicatul meu de presă, că, da, am o nemulțumire față de președintele interimar, Cătălin Drulă, pentru că nu am o cale de comunicare cu el și mă așteptam, având în vedere gravitatea faptelor care s-au întâmplat sau se întâmplă la Suceava, Biroul Național să fie mai reactiv la mesajele primite. Din păcate, nu s-a întâmplat”, a spus senatorul USR, GEORGE MÎNDRUȚĂ.

News Moldova îți recomandă și ...   CJ Suceava anunță semnarea Proiectului "CREŞTEREA GRADULUI DE SECURITATE ŞI SIGURANŢĂ LA AEROPORTUL ŞTEFAN CEL MARE - SUCEAVA", investiție de 13 milioane de euro

Senatorul MÎNDRUȚĂ, despre războiul din Ucraina: ”Eu sunt secretarul Comisiei de Apărare și am un dialog constant cu reprezentanții MApN și ai altor structuri din România și ei sunt foarte bine conectați la ce se întâmplă”

”Trăim niște vremuri extrem de complicate (…) Prima reacție a României față de războiul din Ucraina a fost una absolut decentă, elegantă, constantă, am ajutat cu ce am putut refugiații. Cred că am reușit să le schimbăm puțin percepția lor asupra noastră. (…) Este foarte greu să faci previziuni despre acest conflict. El nici nu a fost prevăzut de foarte mulți specialiști, mai ales după ce Federația Rusă a recunoscut celor două zone din estul Ucrainei. (…) Eu sunt și membru în Comisia de Apărare, secretarul Comisie, am un dialog constant cu reprezentanții MApN și ai altor structuri din România și ei sunt foarte bine conectați la ce se întâmplă. Și-au dat seama că alocarea resurselor financiar epentru domeniul Apărării este foarte important, noi fiind printre puținele țări din NATO care alocăm acel  2% din PIB către domeniul Apărării, iar din cei 2%, 20% merg spre înzestrare”, a spus  senatorul USR, GEORGE MÎNDRUȚĂ.

News Moldova îți recomandă și ...   PERCHEZITII la 85 de firme și ocoale silvice din județul Suceava vizate în cadrul unei anchete de evaziune fiscală și tăiere ilegală de arbori

Senatorul MÎNDRUȚĂ, despre problemele economiei naționale: ”Măsurile Guvernului, deși sună bine în primă instanță, sunt măsuri populiste”

”Noi am văzut că recent Guvernul a făcut niște propuneri de modificare a Codului Fiscal, supraimpozitarea salariilor mari și a pensiilor speciale, o taxă de solidaritate. Acum, sunt măsuri populiste, deși sună bine în primă fază, pentru că direcțiile de implementare vor pune o presiune tot pe mediul privat, unde avem foarte mult efirme care sunt în prag de colaps. Într-o situație de criză economică nu crești taxele și impozitele, crești nivelul de colectare a taxelor și impozitelor. România este pentru a 7-lea an consecutiv, când stă foarte prost la nuvel de colectare de taxe. Avem un deficit de vreo 7 miliarde de euro. Vorbim de creșterea impozitelor, dar în același timp cresc cheltuielile bugetare”, a fost de părere senatorul USR, GEORGE MÎNDRUȚĂ.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Moldova in Direct

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top