fbpx
Connect with us

Senatorul George Mîndruță: „În următorii 5 ani, PSD își propune să realizeze investiții publice de peste 150 de miliarde de euro”

senatorul-sucevean-george-mindruta:-„impactul-sprijinirii-investitiilor-si-programelor-de-sustinere-a-firmelor-devine-evident-in-economie”

Suceava

Senatorul George Mîndruță: „În următorii 5 ani, PSD își propune să realizeze investiții publice de peste 150 de miliarde de euro”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În ultimii 5 ani, în ciuda unui context general extrem de dificil, Guvernul a reușit să mobilizeze resursele țării pentru a realiza investiții fără precedent, generând o creștere semnificativă a numărului de angajați și a salariilor, având un impact pozitiv asupra majorării bugetului pentru pensii

„În ultimii 5 ani, în ciuda unui context general extrem de dificil, Guvernul a reușit să mobilizeze resursele țării pentru a realiza investiții fără precedent.

Aceste investiții au generat creșterea numărului de angajați și a salariilor, contribuind la majorarea bugetului pentru pensii.
Trebuie remarcat faptul că atât sectorul public, cât și cel privat au contribuit în mod echilibrat la investițiile nete totale de 38,3 miliarde de euro înregistrate în 2023, evidențiind astfel atractivitatea și încrederea investitorilor în România.
Cifrele vorbesc! Investițiile totale nete de 38,3 miliarde de euro din 2023 au înregistrat o creștere de 26% față de cele din 2022 și au fost duble comparativ cu 2019.
Investițiile au devenit un motor „bine întreținut” al creșterii economice, conform angajamentului premierului din programul de guvernare. Există șanse ca investițiile publice în România să atingă 10% din PIB.
În următorii 5 ani, PSD își propune să realizeze investiții publice de peste 150 de miliarde de euro, finanțate atât din bugetul național, cât și din fonduri europene”, a precizat senatorul sucevean George Mîndruță.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top