Connect with us

SENATORUL PNL Suceva DANIEL CADARIU: „Exista o posibilitate destul de mare ca in urma votului de marti GUVERNUL CÎTU să pice”

Suceava

SENATORUL PNL Suceva DANIEL CADARIU: „Exista o posibilitate destul de mare ca in urma votului de marti GUVERNUL CÎTU să pice”

Invitat in emisiunea MOLDOVA IN DIRECT gazduita de News Moldova, senatorul PNL Suceava Daniel Cadariu a facut o serie de declaratii interesante referitoare la motiunea de cenzura ce va fi supusa votului în data de 5 octombrie, cat si previziunile sale despre posbililele variante de guvernare, în cazul în care motiunea va trece si guvernul Cîtu va pleca acasa.

„Acum ajunsi în plin val 4 partidele politice din Romania în loc sa incerce sa gaseasca o solutie comuna pentru situatia în care ne aflam, au inceput un soi de concurs al motiunilor

O anumita coincidenta a acestui moment cu cel de la începutul anului trecut, atunci cand o majoritate existenta în parlament a dat jos un guvern, ma refer la guvernul Orban si care tot acea majoritate a pus în functie într-o perioada care s-a dovedit a fi foarte grea pentru tara, un alt guvern. Din pacate sau paradoxal a fost pus în functie guvernul Orban 2 fara voturile parlamentarilor PNL care au trebuit sa fie în carantina la acel moment”, este de parere senatorul PNL Suceava Daniel Cadariu

„Exista o posibilitate destul de mare ca în urma votului de marti guvernul Cîtu sa pice

În cazul în care motiuna va fi votata iar guvernul actual va trebui sa plece, senatorul trage un semnal de alarma subliniind ca un guvern interimar cu puteri reduse nu va fi capabil sa gestioneze criza pandemica, solutia optima din punctul sau de vedere fiind conturarea unei noi majoritati si crearea unui nou guvern de coalitie în asa maniera încat sa se reuseasca trecerea cu bine peste valul patru al pandemiei. „Singura varianta fezabila de a asigura o guvernare solida este doar prin actuala coalitie.

Din pacate supararea colegilor nostri (nr.USR) a pornit de la o persoana, nu de la programul de guvernare. Am inteles ca nu de la masurile luate în timpul guvernarii nici în ceea ce priveste pandemia, nici în ceea ce priveste PNRR-ul. Partial ceva nemultumiri în ceea ce priveste Programul Anghel Saligny. 

Ipotetic sa presupunem ca nu se poate continua cu aceasta coalitie dupa momentul 5 octombrie. Care ar fi solutia ? Fie o guvernare minoritara, fie alegeri anticipate. Oricare din variante, din punctul meu de vedere, ar fi o solutie slaba pentru a gestiona urgentele la zi ale tarii”, ne declara senatorul PNL Suceava Daniel Cadariu.

Într-o maniera optimista si facand apel la ratiune si la arta negocierii, senatorul Daniel Cadariu concluzioneaza:„Eu înca mai sper, ca pana la urma politica este o arta a compromisului si a negocierii, ca în aceste zile sa aiba castig de cauza ratiunea si sa gasim o formula de asa maniera incat actuala coalitie sa poata continua ceea ce am inceput la sfarsit de an 2020 cu un program de guvernare extrem de ambitios si de promitator pentru tara” .

Inregistrarea declaratiilor senatorului PNL Daniel Cadariu o puteti urma integral mai jos.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top