fbpx
Connect with us

Senatorul PSD George Mîndruță: „Vizita premierului și a delegației române în SUA reprezintă o oportunitate semnificativă pentru țară”

329608193 543554070894586 3221647109191391880 n - News Moldova

Suceava

Senatorul PSD George Mîndruță: „Vizita premierului și a delegației române în SUA reprezintă o oportunitate semnificativă pentru țară”


Senatorul PSD de Suceava, George Mîndruță, susține că vizita prim-ministrului și a delegației române în SUA oferă o oportunitate semnifivativă pentru România

„Vizita premierului și a delegației române în SUA reprezintă o oportunitate semnificativă pentru țară, având în vedere întâlnirea cu Secretarul de stat american Antony Blinken.

Prioritățile discutate includ consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA, dezvoltarea parteneriatului economic, integrarea în programul Visa Waiver, securitatea în zona Mării Negre în contextul războiului din Ucraina, conectivitatea regională și securitatea energetică.

Susținerea acestui demers de către întreaga clasă politică este esențială, având în vedere beneficiile pentru România. Scopul vizitei este extinderea parteneriatului strategic la un nivel superior, facilitând investițiile americane în tehnologia datelor și domeniul energetic.

Intrarea în programul Visa Waiver va deveni, în acest mod, o consecință firească a dezvoltării parteneriatului economic, cu investitorii americani din România susținând această inițiativă, confirmând interesul reciproc în extinderea colaborării economice și strategice între cele două state.

Ajutorul acordat Ucrainei și cooperarea la Marea Neagră sunt acțiuni apreciate de către SUA. România își dorește ca Statele Unite să fie principalul partener economic al țării din afara Uniunii Europene, iar în decursul anului următor ne putem aștepta să fim incluși în programul Visa Waiver”, a afirmat senatorul sucevean George Mîndruță.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top