Connect with us

Senatorul USR, George MÎNDRUȚĂ: „Trăim un paradox în România: deși avem un internet extraordinar, serviciile pe partea de digitalizare sunt foarte slabe!”

senatorul-usr,-george-mindruta:-„traim-un-paradox-in-romania:-desi-avem-un-internet-extraordinar,-serviciile-pe-partea-de-digitalizare-sunt-foarte-slabe!”

Suceava

Senatorul USR, George MÎNDRUȚĂ: „Trăim un paradox în România: deși avem un internet extraordinar, serviciile pe partea de digitalizare sunt foarte slabe!”

Senatorul USR, George Mîndruță, a participat la dezbaterea prilejuită de lansarea primul număr al revistei economice MOLDOVA INVEST

„Am ascultat cu foarte mare atenție și mă gândeam la două lucruri: unul dintre ele a fost menționat de domnul prorector și anume infrastructura. Orice investitor, fie că vine din Elveția, din Germania sau din Statele Unite se așteaptă să găsească ceva la fața locului. Unul dintre ele este infrastructura. Aici, domnule  președinte, aveți o ocazie istorică, cred eu, să faceți A7. O să scrieți istorie dacă reușiți să faceți treaba asta!

Când spun infrastructură, nu mă refer doar la rutieră, ci vorbesc și de zbor sau de feroviar, pentru că cineva care face, dacă merge regulamentar șapte- opt ore de la București până la Suceava, nu o să vină niciodată.

Al doilea aspect la care mă gândeam era digitalizarea! Aici trăim un paradox în România: deși avem un internet extraordinar, serviciile pe partea asta de digitalizare sunt foarte slabe pentru că oamenii ăștia despre care vorbim cu toții, la ei timpul chiar înseamnă bani. Sunt învățați să își înscrie mașina online, să plătească toate taxele online, să obțină certificări sau aprobări online, certificate fiscale sau ce mai este nevoie.”, a declarat George Mîndruță.

Și e un Paradox în România pentru că avem un internet foarte bun, dar serviciile nu sunt pe măsura internetului. În momentul în care reușim să comprimăm treburile astea, apoi vorbim despre spații, despre hectare, despre eventuale reduceri de taxe sau facilități fiscale.

Bucovina, Suceava și nu numai, va exploda. Un lucru legat de revistă pentru că am răsfoit-o un pic, spunea cineva că, cel puțin în perioada asta, trăim vremuri extrem de tulburi și dacă nu te uiți la știri sau dacă nu citești presa, ești un om neinformat, iar dacă te uiți și citești, ești un om suprainformat și s-a ajuns în România ca presa să transforme Breaking news în ceva la ordinea zilei. Nu mai este nimic extraordinar într-un Breaking news și ajungem să fim sufocați de informații și cred că una dintre datoriile presei este de a face educație.  Discuția de astăzi este un motiv pentru a mobiliza și de a atrage mult mai mult atenția și de ce nu, să direcționeze către a se implica în partea asta economică.”, a declarat George Mîndruță.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe FLUTUR: „După părerea mea, sunt două Românii!”

„După părerea mea, sunt două Românii: una care practică și care înțelege și o Românie care nu înțelege încă nimic și șanse să o practice sunt tot mai mici. Ar trebui să încercăm să ajungem și cea de a doua Românie, să facem și omul care nu știe să folosească cardul, o tastatură sau ceva pentru că vine o nouă vreme.

Noi avem obligația să îi învățăm măcar ABC -ul digitalizării căci altfel, vor fi două Românii: una care se


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top