Connect with us

SENATUL a modificat statutul REZERVIȘTILOR voluntari! Senatorul USRPLUS George MÎNDRUȚĂ: ”Civilii au mai multe MOTIVE de a se ÎNROLA”

Suceava

SENATUL a modificat statutul REZERVIȘTILOR voluntari! Senatorul USRPLUS George MÎNDRUȚĂ: ”Civilii au mai multe MOTIVE de a se ÎNROLA”

Senatul a adoptat, ca for decizional, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Statutului rezerviștilor voluntari

În cadrul zilei de ieri (06.04-n.r.), Senatul a adoptat, ca for decizional, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Statutului rezerviștilor voluntari, prin care se asigură creșterea atractivității serviciului militar în calitate de rezervist voluntar prin mărirea nivelului de remunerare şi eliminarea unor constrângeri.

Potrivit actului normativ, rezerviştii voluntari beneficiază de indemnizaţie de instalare egală cu solda de funcţie la care se adaugă solda de grad şi solda de comandă, după caz, acordată la semnarea fiecărui contract cu durata de minim 3 ani.

Rezerviştii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, sunt menţinuţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate

Rezerviştii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, sunt menţinuţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj, beneficiază lunar de indemnizaţie în cuantum de 30% din sumă, reprezentând solda de funcţie în care sunt încadraţi conform contractului încheiat, la care se adaugă solda gradului deţinut.

Rezerviştii voluntari pot fi concentraţi sau mobilizaţi pentru participarea la instruire sau îndeplinirea unor misiuni în ţară şi în afara teritoriului statului român, potrivit obligaţiilor asumate de România prin tratate internaţionale.

George MÎNDRUȚĂ: ”Prin adoptarea acestui proiect legislativ, civilii au mai multe motive de a se înrola”

Senatorul USRPLUS de Suceava, George MÎNDRUȚĂ a declarat în cadrul ședinței că prin acest proiect, civilii au mai multe motive de a se înrola.

Totodată, potrivit senatorului, rezerviștii voluntari vor beneficia de o indemnizație de instalare care va fi egală cu solda.

Prin adoptarea proiectului legislativ civilii au mai multe motive de a se înrola. Concret rezerviștii voluntari vor beneficia de o indemnizație de instalare care va fi egală cu solda, iar cuantumul enumerații acordate în perioada în care rezerviști voluntari nu participă la instruire sau la misiuni se mărește de la 10% la 30% din solda de funcție.  

De asemenea rezerviștii care au îndeplinit serviciul militar și urmează sa fie încadrați nu vor mai parcurge modulul instruirii individuale”, a  declarat George MÎNDRUȚĂ.

George MÎNDRUȚĂ a ținut să sublinieze că proiectul legislativ este important deoarece rezerva operațională este îmbătrânită.

Proiectul este important deoarece rezerva operațională este îmbătrânită, iar în acest context, aceste modificări vor face o activitate mult mai atractivă pentru civili și conferă mai multă stabilitate unei instituții care se bucură de încrederea și respectul poporului român”, a  declarat George MÎNDRUȚĂ.

Redactor Șef al News Moldova, moderatorul emisiunii Retrospectiva Săptămânii (https://www.facebook.com/newsmoldovaro/videos ), Coordonatorul PARTENERIATULUI regional pe Moldova între News Moldova și DIGI FM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Jurnalisti

To Top