fbpx
Connect with us

Sindicaliștii suceveni încep, de astăzi, GREVA JAPONEZĂ. Care sunt revendicările acestora

Sindicaliștii suceveni încep, de astăzi, GREVA JAPONEZĂ. Care sunt revendicările acestora - News Moldova

Suceava

Sindicaliștii suceveni încep, de astăzi, GREVA JAPONEZĂ. Care sunt revendicările acestora

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Sindicaliștii suceveni din domeniul sănătății au decis să înceapă greva japoneză, începând de azi. Principalele lor revendicări sunt deblocarea posturilor și creșterea salariilor

Aceștia avertizează că greva japoneză va fi de scurtă durată și că, în cazul în care cererile lor nu vor fi rezolvate, vor declanșa o grevă generală.

Sindicaliștii insistă că nu mai acceptă amânări sau soluții parțiale la revendicările lor și că greva japoneză se va desfășura la locul de muncă fără întreruperea activității normale.

Ei menționează că măsura grevei japoneze va fi luată înainte de a declanșa o grevă generală, ca o etapă inițială de protest, cu scopul de a da suficient timp pentru negocieri și rezolvarea revendicărilor lor.

Cu toate acestea, dacă reprezentanții Guvernului nu vor lua măsurile necesare și nu vor găsi soluții pentru problemele discutate, există riscul unei greve generale care ar putea afecta grav sistemul de sănătate și asistență socială. Sindicatele atrag atenția Guvernului că membrii lor nu vor mai accepta amânări sau soluții parțiale la cererile lor.

Amenințarea cu greva generală a fost anunțată încă din săptămâna trecută, stabilindu-se data de 1 iulie ca termen pentru declanșarea acesteia. În timpul grevei generale, vor fi asigurate doar urgențele medicale.

Revendicările sindicatului SANITAS includ deblocarea posturilor în sistemul de sănătate publică, punerea în aplicare a Legii nr. 153/2017 în totalitate pentru toți angajații din sistemul de sănătate și acordarea salariilor de bază din grilă pentru toți angajații, printre altele.

Pentru asistența socială, revendicările includ deblocarea posturilor în sistemul de asistență socială și aplicarea Legii nr. 153/2017 în totalitate, acordarea salariilor de bază din grilă și finanțarea corectă și suficientă a instituțiilor din domeniul asistenței sociale.

Sindicaliștii mai cer reluarea negocierilor și semnarea Contractului Colectiv de Muncă în sectorul bugetar pentru sănătate și asistență socială, precum și garantarea menținerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unitățile medicale din rețeaua CFR.

Este important de menționat că primele negocieri purtate la Guvern au inclus promisiuni privind creșterea salariilor la nivelul anului 2022 pentru mai multe categorii, plata voucherelor de vacanță din bugetul de stat și deblocarea a 14.000 de posturi.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top