fbpx
Connect with us

Spitalul Județean Suceava devine Spital Clinic de Urgență

Spitalul Judetean de Urgenta Sfantul Ioan cel Nou din Suceava scaled - News Moldova

Suceava

Spitalul Județean Suceava devine Spital Clinic de Urgență


Într-o ședință convocată de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru 1 septembrie, se va aproba schimbarea denumirii Spitalului Județean de Urgență <Sfîntul Ioan cel Nou> în Spitalul Clinic Județean de Urgență <Sfîntul Ioan cel Nou>

Președintele Flutur susține că, astfel, se va intra într-o nouă etapă și va crește adresabilitatea pacienților din alte zone.

El a declarat: „Conducerea Consiliului Județean a făcut mai multe demersuri și a primit aprobare de la Ministerul Educației și de la Ministerul Sănătății pentru transformarea Spitalului Județean în Spital Clinic de Urgență după ce opt secții și un laborator din spital au fost acreditate ca fiind clinice.

Este vorba despre secțiile de Nefrologie, Diabet Zaharat, Nutriție, Reumatologie, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Chirurgie Generală, Ortopedie și Traumatologie, Serviciul clinic de Medicină Legală și laboratorul clinic BK și Biologie Moleculară.

Din acest moment spitalul de la Suceava intră într-o nouă etapă. Avem în vedere transformarea acestor secții în centre de excelență.

News Moldova îți recomandă și ...   Accident grav de motocicletă, provocat de un sucevean sub influența alcoolului. Fiul său de doar 4 ani a fost rănit

Conducătorii vor fi cadre universitare, se va face cercetare științifică și practică cu studenții. Totodată va putea fi atras un număr mare de rezidenți”

Prin convocarea unei ședințe de urgență pentru data de 1 septembrie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, intenționează să obțină aprobarea pentru schimbarea denumirii Spitalului Județean de Urgență “<Sfîntul Ioan cel Nou>” în Spitalul Clinic Județean de Urgență “<Sfîntul Ioan cel Nou>”, având în vedere avizul Ministerului Sănătății.

Scopul acestui demers este de a deschide noi orizonturi și de a îmbunătăți accesul pacienților din alte zone geografice.

Această schimbare vine în urma unor eforturi semnificative, întrucât opt secții și un laborator din spital au fost acreditate ca fiind clinice.

În special, secțiile de Nefrologie, Diabet Zaharat, Nutriție, Reumatologie, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Chirurgie Generală, Ortopedie și Traumatologie, precum și Serviciul clinic de Medicină Legală și laboratorul clinic BK și Biologie Moleculară au contribuit la această tranziție.

Flutur a subliniat că această schimbare deschide calea către transformarea acestor secții în centre de excelență.

News Moldova îți recomandă și ...   Se asfaltează și se amenajează spațiile verzi din jurul Pieței Mici din Suceava! - MOLDOVA INVEST

Aceste centre vor fi conduse de cadre universitare și vor implica cercetare științifică și practică cu studenții. Totodată, această schimbare ar putea atrage un număr mai mare de rezidenți.

În plus, președintele Flutur vede acest pas ca o oportunitate de a extinde aria de adresabilitate și de a diversifica intervențiile și serviciile medicale, cu potențial de creștere a veniturilor spitalului.

În ceea ce privește investițiile viitoare, administrația județeană are în vedere continuarea proiectelor la Spitalul de Oncologie, Spitalul de Copii și proiecte susținute de fonduri europene, cum ar fi anveloparea clădirii spitalului și implementarea unor măsuri pentru siguranța pacienților.

De asemenea, se dorește dotarea cu tehnologie avansată, precum senzori pentru siguranță și dotarea secțiilor ATI.

Flutur a menționat și colaborarea strânsă cu Universitatea “Ștefan cel Mare” pentru construcția Facultății de Medicină și Științe Biologice în curtea spitalului.

Această inițiativă implică cooperarea dintre autoritățile județene și universitate pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale și medicale în beneficiul comunității.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PNL Angelica FĂDOR: "Președintele României a promulgat două legi importante, legile 229/2023 și 230/2023 pentru buna funcționare a autorităților publice locale"

De asemenea, Gheorghe Flutur și-a exprimat speranța că vor crește aria de adresabilitate, complexitatea și diversitatea intervențiilor și serviciilor medicale, dar și veniturile spitalului.

Șeful executivului județean a mai spus: „Consiliul Județean Suceava și conducerea spitalului au în vedere continuarea investițiilor la Spitalul de Oncologie, Spitalul de Copii, dar și proiecte pe fonduri europene, cum ar fi cele privind anveloparea spitalului nou, dotarea cu panouri fotovoltaice, punerea în siguranță a pacienților printr-o investiție în prevenirea nosocomialelor, ducerea în siguranță a fluidelor medicale la capul pacientului, dotarea cu senzori de ultimă generație pentru semnalizarea și alarmarea la incendiu și gaze, precum și dotarea unei secții ATI de ultimă generație pentru nou-născuți”.

De asemenea, președintele Flutur a subliniat că administrația județeană se află în strînsă legătură cu Universitatea <Ștefan cel Mare> pentru demararea construcției Facultății de Medicină și Științe Biologice în curtea spitalului nou. Terenul a fost pus la dispoziție de Consiliul Județean.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top