Connect with us

Staţiune BALNEARĂ la Dorna Candrenilor, SUCEAVA! Valoarea proiectului se ridică la peste 15.000.000 LEI

Suceava

Staţiune BALNEARĂ la Dorna Candrenilor, SUCEAVA! Valoarea proiectului se ridică la peste 15.000.000 LEI

Primăria comunei Dorna Candrenilor dă startul unui proiect ambiţios, respectiv construirea în localitate a unui complex balnear

Suma pusă la bătaie este de 15.540.538,05 lei, licitaţia pentru realizarea documentaţiei şi a lucrărilor va avea loc pe 24 mai, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ

Conform reprezentanţilor primăriei, construirea complexului balnear luat în studiu este o necesitate deoarece permite creşterea standardului de viaţă al locuitorilor din localitate şi deschide perspectiva dezvoltării economice şi turismului balnear în zonă.

În prezent, nu exista un centru de tratament în zona Dornelor, beneficiarul dorind crearea vechii baze de tratament de la Dorna Candrenilor, prin utilizarea borcutului pentru tratament.

Prin realizarea proiectului “CONSTRUIRE COMPLEX STAŢIUNE BALNEARĂ, SAT/COM. DORNA CANDRENILOR, JUD. SUCEAVA” se doreşte îmbunătățirea activităţilor turistice şi balneare.

Lucrările care fac obiectul licitaţiei cuprind operaţiunile necesare de executat în scopul asigurării unor condiţii normale de funcţionare a staţiunii balneare.

Se doreşte dezvoltarea durabilă a infrastructurii de turism balnear, a unităţilor de tratare şi infrastructurii conexe, inclusiv a reţelelor de captare şi/sau transport a izvoarelor minerale şi saline cu potential terapeutic. De asemenea se are în vedere crearea unor produse turistice comune sectorului balnear si ecoturismului.

Din valoarea totală estimată, fără TVA, 400.000 lei sunt pentru faza de proiectare, 20.000 de lei pentru documentaţiile tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor/ acordurilor/ autorizaţiilor, 280.000 de lei pentru proiectul tehnic, iar 100.000 de lei pentru asistenţa tehnică din partea proiectantului.

Pentru faza de execuţie sunt alocaţi 15.140.538,05 lei fără TVA, din care amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea la starea iniţiala – 30.000 lei fără TVA; cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor – 50.000 lei fără TVA, construcţii – 11.421.646,49 lei fără TVA, instalaţii – 3.001.028,14 lei fără TVA, montaj utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale – 54.000 lei fără TVA, utilaje şi echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj- 420.000 lei fără TVA, organizare de şantier – 163.863,42 lei fără TVA.

„Stațiunea se află în etapa de licitație, așteptăm câștigătorul, să vedem cine se înscrie ca să începem treaba.

Sperăm ca în 2023-2024, să inaugurăm, să dăm drumul la partea balneoclimaterică pentru că are efecte miraculoase și va fi de folos pentru întreaga zonă și pentru întreaga comunitate.”, a declarat Candrea Dănuț, primarul comunei Dorna Candrenilor.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top