fbpx
Connect with us

Investiție de 2,3 milioane de lei pentru trasee cicloturistice în 20 de localități din județul Suceava

Investiție de 2,3 milioane de lei pentru trasee cicloturistice în 20 de localități din județul Suceava - News Moldova

Suceava

Investiție de 2,3 milioane de lei pentru trasee cicloturistice în 20 de localități din județul Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Proiectul constă în achiziția serviciilor de elaborare Studiu de Fezabilitate (S.F.) cu elemente de DALI aferent proiectului „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național”

Obiectul contractului de servicii ce urmează a fi atribuit constă în elaborarea studiilor, documentațiilor și expertizelor necesare pentru implementarea obiectivului de investiții „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Activitățile ce urmează a fi desfășurate includ realizarea Studiului de Fezabilitate (S.F.) cu elemente de Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), respectând prevederile legale naționale și europene în vigoare. Împreună cu documentația tehnico-economică a studiului de fezabilitate, se va întocmi devizul general și bugetul corespunzător.

De asemenea, vor fi efectuate expertize tehnice pentru toate elementele afectate de proiect, inclusiv drumuri, poduri, podețe și diguri aflate pe traseul propus. Se vor elabora documentațiile necesare pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor conform Certificatului de Urbanism, precum și a altor documentații aferente studiilor de specialitate solicitate de avizatori.

Aceste documentații includ studiul topografic, studiul geotehnic, studiul hidrologic, studiul de impact de mediu, studiul de trafic, studiul hidraulic (dacă este cazul), studiul arheologic (dacă este cazul), studiul dendrologic (dacă este cazul) și studiile de coexistență (dacă este cazul).

Totodată, va fi întocmită documentația topo-cadastrală pentru coridorul de expropriere și pentru dezlipirea și intabularea unor suprafețe de teren în vederea obținerii de către partenerii-beneficiari a unor drepturi de administrare.

Valoarea totală estimată pentru acest proiect este de 2 300 000 de lei.

Beneficiarul investiției este Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Județul Bistrița-Năsăud prin Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Județul Mureș prin Consiliul Județean Mureș.

Investiție de 2,3 milioane de lei pentru trasee cicloturistice în 20 de localități din județul Suceava - News Moldova

Amplasamentul traseului este pe teritoriul a 20 de UAT-uri din județul Suceava: Comuna Brodina, Comuna Straja, Orașul Vicovu de Sus, Comuna Putna, Comuna Sucevița, Comuna Frumosu, Comuna Vatra Moldoviței, Comuna Moldovița, Comuna Sadova, Municipiul Câmpulung Moldovenesc, Comuna Fundu Moldovei, Comuna Pojorâta, Comuna Iacobeni, Comuna Ciocănești, Municipiu Vatra Dornei, Comuna Dorna Arini, Comuna Șaru Domei, Comuna Doma Candrenilor, Comuna Poiana Stampei, Comuna Coșna.

Achiziția serviciilor este necesară în vederea implementării proiectului de ,,Implementarea a 3000 km de trasee cicloturistice la nivel național” finanțat prin Planului National de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, componenta 11 – Turism și cultura, proiect cu termen de implementare 30 iunie 2026, având drept Autoritate de Management Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Marele avantaj este că traseul propus va contribui la dezvoltarea sistemului de circulație nemotorizată, accesibil diferitelor categorii de utilizatori, extinderea spatiilor verzi și a spatiilor de socializare, care completează infrastructurile existente.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 aprilie 2024.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top