fbpx
Connect with us

Sucevean în vârstă de 38 de ani, electrocutat mortal în timp ce lucra la o pompă de apă

electrocutat - News Moldova

Suceava

Sucevean în vârstă de 38 de ani, electrocutat mortal în timp ce lucra la o pompă de apă


Luni după-amiază, în jurul orei 16.18, un inginer de la S.C. Trutzi Construct S.R.L. a alertat Poliția municipiului Suceava prin apel la numarul de urgență 112 cu privire la incidentul petrecut în jurul orei 16.00 pe șantierul complexului imobiliar “Avanera”, situat în spatele Stadionului Areni din Suceava

Complexul imobiliar “Avanera” este localizat pe strada Universității și în prezent se desfășoară lucrări de consolidare la blocul nr. 2, un imobil cu peste 10 etaje, inclusiv parter, demisol și subsol.

În acea zi, în jurul orei 16.00, A. Darius, în vârstă de 38 de ani, domiciliat în Adâncata, angajat ca muncitor necalificat la această societate de aproximativ 1 an și jumătate, s-a deplasat singur în zona subsolului cu scopul de a interveni asupra unei pompe de apă care funcționa în afara clădirii.

News Moldova îți recomandă și ...   Polițiștii suceveni au efectuat 17 percheziții într-un caz de evaziune fiscală în sectorul forestier

Această pompă avea rolul de a colecta apa pluvială din exteriorul bazei construcției, adâncimea apei în acea zonă fiind de aproximativ 40 de centimetri. În momentul în care bărbatul a atins pompa care era în funcțiune în apă, a suferit o electrocutare, a căzut în apă și a rămas fără semne vitale, fiind găsit în poziție orizontală, cu fața în jos.

După câteva momente, un coleg l-a observat și a alertat ceilalți muncitori cu privire la situația descoperită. Aceștia au coborât la colegul lor, A. Darius, și au sunat la numărul de urgență 112 pentru a raporta incidentul.

News Moldova îți recomandă și ...   Mamă din Suceava, condamnată la 7 ani de închisoare pentru agresiune sexuală și exploatarea propriilor copii

Angajații societății au oprit pompa și l-au extras din apă pe colegul lor, plasându-l pe podeaua de beton a subsolului, aflată în apropiere. Aceștia i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului ambulanței, care a preluat și a continuat manevrele de resuscitare. Din păcate, muncitorul a fost ulterior declarat decedat.

S-a efectuat o anchetă la fața locului pentru a investiga toate aspectele relevante în legătură cu decesul lui A. Darius. Acesta purta echipamentul corespunzător și prezenta semne specifice electrocutării, fiind observate arsuri la mâna dreaptă și în zona pectoralului stâng.

News Moldova îți recomandă și ...   Un vicovean a fost prins de polițiști transportând 40.000 de pachete de țigări de contrabandă

Un dosar penal a fost întocmit pentru infracțiunile de “ucidere din culpă”, “neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă” și “nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top