fbpx
Connect with us

Suceveanca Ancuța Bodnar, medaliată cu aur la Gala Sportului 2023!

Suceveanca Ancuța Bodnar, medaliată cu aur la Gala Sportului 2023! - News Moldova

Suceava

Suceveanca Ancuța Bodnar, medaliată cu aur la Gala Sportului 2023!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Suceveanca Ancuța Bodnar, medaliată cu aur la Campionatele Europene și Mondiale la dublu vâsle, a fost desemnată Sportiva Anului la Gala Sportului 2023, organizată miercuri de Agenția Națională pentru Sport

Alături de colega sa, Simona Radiș, Bodnar a dominat competițiile, deținând titlul european și mondial la dublu vâsle.

În cadrul evenimentului desfășurat la Ateneul Român, Bodnar a afirmat că își dorește aurul și la Jocurile Olimpice de la Paris și că pregătirea în Italia decurge excelent. “Ne place aurul foarte mult. Muncim pentru el și ne dorim ca la Paris să-l obținem”, a declarat canotoarea.

Pe lângă Bodnar, alți sportivi remarcabili au fost premiați. Canoistul Cătălin Chirilă a fost desemnat Sportivul Anului, iar canotoarea Simona Radiș a primit Trofeul de Excelență pentru cea mai bună performanță în 2023.

Gala a inclus premii pentru 20 de categorii, acordate în baza rezultatelor obținute pe parcursul anului 2023. Printre câștigători s-au numărat și cei mai buni antrenori la masculin și feminin, Antonio Colamonici (canotaj) și Camelia Voinea (gimnastică). Echipele anului la sporturi de echipă au fost echipa națională de fotbal a României și naționala feminină de tenis de masă, medaliată cu aur la Jocurile Europene.

De asemenea, un premiu special al Agenției Naționale pentru Sport, intitulat “Legenda sportului”, a fost oferit antrenorului de fotbal Mircea Lucescu. Tehnicianul a primit trofeul din partea fostului tenisman Ion Țiriac.

Președinta ANS, Elisabeta Lipă, a fost la rândul său premiată la categoria “Președintele Anului” pentru performanțele obținute în prima parte a anului trecut în conducerea Federației Române de Canotaj.

Gala a evidențiat importanța celebrării sportivilor medaliați, reprezentând exemple pentru copii, conform sublinierilor președintei ANS. Sportul românesc a fost încurajat să demonstreze unitate pentru a obține rezultatele dorite la Jocurile Olimpice de la Paris.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top