fbpx
Connect with us

Suceveanul Andrei Coubiș a refuzat România! Va juca pentru naționala U-20 a Italiei!

Suceava

Suceveanul Andrei Coubiș a refuzat România! Va juca pentru naționala U-20 a Italiei!


Un nou scandal lovește fotbalul românesc! Andrei Coubiș (19 ani), fundașul echipei Milan Primavera, a refuzat să mai joace pentru naționala României și a ales să reprezinte Italia U20! Tânărul, care s-a născut în Italia din părinți suceveni, vine adesea în Suceava, unde locuiesc bunicii săi și unde părinții își fac o casă.

Andrei Coubiș spune NU României!

Andrei Coubiș era considerat un jucător de mare potențial pentru naționala României, dar acum s-a sucit și a ales să joace pentru Italia, echipa națională a țării în care s-a născut. Fostul selecționer al reprezentativei sub 20 de ani, Bogdan Lobonț, a povestit că Coubiș i-a promis că va juca pentru „tricolori” și că va reprezenta România „până când își va încheia cariera”. Dar acum, tânărul fundaș a decis să meargă pe alt drum și să joace pentru Italia.

News Moldova îți recomandă și ...   Activitatea Primăriei comunei sucevene Ipotești se va desfășura, începând din această primăvară, într-o nouă clădire, de ultimă generație

„L-am sunat și am spus în felul următor – am vorbit prima dată în italiană, e născut aici, dar a plecat acolo. I-am zis: ‘Andrei, în funcție de ceea îmi răspunzi la întrebare, continuăm sau nu discuția. N-are rost să pierd timpul cu tine și nici tu cu noi.

Important e ce vrei tu să faci: vrei să joci pentru echipa națională sau nu? În funcție de răspunsul tău, continuăm sau nu discuția. E simplu!’. A zis ‘da, vreau să joc!’. Bine, dacă ai zis da, rămâne da, ți-l tatuezi pe piele. Joci la echipa națională până în momentul în care consideri sau până când îți închei cariera'”, a povestit Bogdan Lobonț pentru sport.ro.

Convocat în același timp și de italieni, și de români

Selecționerul naționalei U20 a Italiei, Carmine Nunziata, a anunțat lotul convocat pentru meciurile cu Norvegia (23 martie) și Germania (27 martie) din competiția Elite League U20, iar pe listă se află și Andrei Coubiș! În același timp, Coubiș fusese convocat și de Emil Săndoi la România U21 pentru amicalele cu Portugalia (24 martie) și Germania (28 martie).

News Moldova îți recomandă și ...   Sindicaliștii suceveni, PROTESTE la București. Salarizarea din sistem, principala NEMULȚUMIRE

Andrei Coubiș a crescut la grupele de juniori ale echipei AC Milan și a fost convocat pentru prima dată de România în toamna anului 2021. Tânărul a jucat inclusiv la Campionatul European U19 pentru România, dar acum a decis să schimbe tabăra și să joace pentru Italia.

În octombrie se declara onorat de convocare!

În octombrie 2021, Andrei Coubiș povestea pentru FRF TV cum a trăit emoțiile convocării: „Mă simt foarte emoționat, bucuros că am fost chemat la naționala României și sper să mă distrez.

News Moldova îți recomandă și ...   Coridorul rutier Constanța – Bucureşti – Suceava – Siret – Cernăuți -Ternopil – Liov – Varșovia, o inițiativă care începe să prindă contur

La început, când am fost convocat, nu am înțeles unde o să mă duc, dar sunt onorat. Părinții mei au mers în Milano înainte să mă nasc eu, apoi pe mine m-au trimis în Italia. Ei tot au lucrat, apoi m-am întors în Italia, m-am dus la școală acolo și merg înainte de fotbalul.

În România vin în fiecare an. Am bunici, unchi, verișori. Vin de Crăciun sau vara, când nu am antrenamente. Dacă pot, vin în Suceava. Acolo, mai mult stăm cu bunicii. Tata a făcut o casă, îl ajut cu treburile pe afară, cu iarba, cu lemnele, la subsol mai avem treabă”, spunea Andrei Coubiș.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top