fbpx
Connect with us

Tânărul din Salcea condamnat pentru crimă în Belgia, transferat într-o închisoare din România

232 - News Moldova

Suceava

Tânărul din Salcea condamnat pentru crimă în Belgia, transferat într-o închisoare din România


Alexandru Caliniuc, tânărul din Salcea care a comis o crimă în apropierea unei plaje din nordul Belgiei în data de 22 ianuarie 2017, a fost transferat într-o închisoare din România

După ce a fost condamnat în 2021 de o instanță belgiană la o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, acesta, în prezent în vârstă de 29 de ani, își va ispăși restul sentinței în țara sa natală. Transferul s-a realizat împotriva dorinței sale, deoarece susținea că avea o relație romantică cu un alt deținut din închisoarea din Bruges. Legile românești permit eliberarea condiționată după ce a fost executată o treime din pedeapsă, iar în cazul său, acest lucru se va întâmpla când va împlini 40 de ani.

News Moldova îți recomandă și ...   DUEL între Gheorghe FLUTUR și Ioan STAN pe tema meritelor pentru proiectele din Suceava

Tragedia care l-a adus pe Alexandru Caliniuc în atenția autorităților a avut loc în data de 22 ianuarie 2017, când cadavrul unei tinere de 27 de ani, Sofie Muylle, a fost descoperit pe plaja din Knokke, nordul Belgiei. Inițial dată dispărută de iubitul ei, victima a fost găsită sub o terasă de pe malul mării, iar medicul legist a constatat că a fost ucisă violent în timpul nopții.

Anchetatorii au reușit să identifice principalul suspect, Alexandru Caliniuc, un tânăr de 23 de ani din Salcea, Suceava, prin imagini de supraveghere care l-au arătat în apropierea cadavrului. Ulterior, ADN-ul său a fost găsit pe victimă și pe îmbrăcămintea acesteia, ceea ce a confirmat implicarea sa în crimă. După o investigație dificilă, el a fost capturat și extrădat în Belgia în iunie 2017.

News Moldova îți recomandă și ...   Un investitor imobiliar din Suceava a fost pus sub acuzare pentru înșelăciuni. Păgubiții ar fi achitat integral apartamente pe care nu le-ar mai fi primit!

În 2021, Alexandru Caliniuc a fost condamnat la 25 de ani de închisoare de către Curtea de Arbitraj din Flandra de Vest. Cu toate că ar fi putut fi extrădat înapoi în Belgia pentru a-și executa pedeapsa, în țara sa de origine, el a rămas în detenție în închisoarea din Bruges până în luna august 2023, când a fost trimis în România.

Tânărul a contestat extrădarea în baza condițiilor dificile de detenție din România, dar și pentru că susținea că avea o relație romantică cu un alt deținut din închisoarea din Bruges, Rodolfo Contreiras Santos. Aceștia s-au întâlnit cu câteva luni înainte de începerea procesului și au continuat relația în închisoare. Cu toate acestea, Alexandru Caliniuc a fost trimis înapoi în România.

News Moldova îți recomandă și ...   Consiliul Județean Suceava a anunțat Proiectul de Hotărâre în vederea organizării Zilei Bucovinei

Astfel, Alexandru Caliniuc, care a negat mereu implicarea sa în crimă, ar putea să beneficieze de eliberarea condiționată în viitor, când va fi executat un sfert din pedeapsă, adică în jurul vârstei de 40 de ani.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top