TEST PRIMA SRL a câștigat toate licitațiile pentru contracte din surse de finanțare publică la care a participat în 2023. În ceea ce privește contractele cu încredințare directă, oferta firmei a fost refuzată într-un singur caz. Cifra de afaceri în cel mai bun al firmei, 2021, reprezintă doar un sfert din valoarea contractele din fonduri publice în acest an
TEST PRIMA SRL, firmă specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, a fost înființată 30 noiembrie 1992. Societatea, cu o cifră de afaceri de 54.550.944 de lei în 2022, are sediul pe Strada Petru Rareș, la Nr. 56, Suceava, în municipiul Suceava. Administratorul firmei este Viorel Juravlea, care deține 100% din părțile sociale ale firmei. Firma avea angajate 227 de persoane în 2022.

Contract în valoare de 109.714.812 de lei semnat de TEST PRIMA SRL pentru modernizarea Drumului Județean 282 din județul Botoșani, în vara acestui an
Pe 22.08.2023, semnează cel mai important contract din punct de vedere financiar din existența firmei, în valoare de aproape 110 milioane de lei. Firma a licitat pentru două dintre loturile supuse procedurii de de Consiliul Județean Botoșani pentru modernizarea Drumului Județean 282 pe traseul Răuseni – Todireni -Albești – Trușești -Dângeni – Hănești, pentru o lungime de 51,194.06 kilometri.
TEST PRIMA SRL s-a aflat pe lista ofertanților câștigători, pentru respectivul tronson de drum, alături de CORNELL’S FLOOR S.R.L. administrată de Elena Mirela Ţiprigan din Botoșani , de CONSTRUCT COM SRL, din Botoșani firma lui CONȚAC LIVIU-CONSTANTIN și al lui CONȚAC MARILENA și de AUTOTEHNOROM SRL din Suceava.
Lucrări ale firmei administrate de Viorel Juravlea la Primăria Municipiului Suceava, Școala Generală nr.3 din Suceava și Școala generală nr. 9, din aceeași localitate

Pe 6.11.2023, municipalitatea semnează un contract, prin încredințare directă, un contract în valoare de 590.304 de lei pentru lucrări de creșterea eficenței energetice la nivelul clădirii principale a Domeniului Public, (mai simplu spus, sediul Primăriei Suceava), cu TEST PRIMA SRL.
Două contracte în valoare totală de peste 19 milioane de lei, atribuite în urma unor licitații, au fost încheiate de societatea comercială suceveană cu două instituții cunoscute de învățământ din oraș: Școala Generală nr.3 și Școala Generală nr. 9. Primul contract a fost parafat pe 23.10.2023, având valoarea de 7.926.852 de lei, al doilea pe 01.09.2023, în sumă de 11.070.789 de lei. Amândouă contractele au ca obiect lucrări de izolare termică, în vederea eficientizării energetice a clădirilor celor două insituții de învățământ.
Datorită partenerilor noștri, swisswatch.is replica watches puteți găsi online pentru a se potrivi fiecărei preferințe și buget, de la buget la modele super elegante de vârf.
O altă licitație importantă câștigată de TEST PRIMA SRL a fost pentru un contract în valoare de 1.359.688 de lei, finanțat de COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII, pentru reabilitare, modernizarea, extinderea, dotarea Căminului cultural, în satul Itești, comuna Itești, din județul Bacău și pentru Construirea unui cămin cultural în satul Sălăgeni, comuna Dumbrăveni, din județul Suceava. Contractul a fost parafat pe 11.07.2023.
Viorel JURAVLEA a fost trimis în 2021 în judecată pentru evaziune fiscală, iar în 2012, a fost suspect de tăinuire într-un caz de furt. În niciunul dintre cazuri, organele judiciare nu au demonstrat vinovăția omului de afaceri
Patronul societății Test Prima Suceava, Viorel Juravlea, a fost trimis în judecată în 2021 pentru o presupusă evaziune fiscală, în care se estimează un prejudiciu de 2,4 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 500.000 de euro. Alături de el, sunt implicați în aceeași acuzație alți doi antreprenori din județul Iași. Aceștia sunt Nissim Nahman, cunoscut pentru achiziționarea fabricii de zahăr din Pașcani (Nectarul Pașcani), și Constantin Aneculăesei, proprietarul Agrocoop Unirea SRL Iași, una dintre cele mai mari companii agricole din zonă. Cei trei sunt acuzați că au utilizat facturi false emise sub numele En Gros Delta SRL, aparținând Irinei Maricica Stănescu, o localnică din satul Luna Cetățuii din comuna Ciurea. Mecanismul folosit părea simplu: înregistrarea în contabilitate a unor operațiuni fictive și, implicit, a cheltuielilor fictive, în scopul evitării plății impozitelor către stat. Dintre cei trei antreprenori trimiși în judecată, se pare că prejudiciul cel mai semnificativ a fost atribuit lui Viorel Juravlea.
„În perioada 8 octombrie 2010-15 decembrie 2011, Stănescu Irina Maricica a pus la dispoziția reprezentantului legal Test Prima SRL Suceava un număr de 39 de facturi fiscale fictive cunoscând că acesta le va înregistra în evidența contabilă, contribuind la cauzarea unui prejudiciu către bugetul de stat de 2.402.401 de lei”
Aceasta nu este prima întâmplare în care Viorel Juravlea se confruntă cu probleme legale: în 2012, a fost acuzat de tăinuire după ce la firma sa au fost descoperite utilaje furate din străinătate.