fbpx
Connect with us

Un bărbat stabilit în Olanda a sunat la numărul de urgență 112 pentru a-și salva fiica aflată în Suceava

Un bărbat stabilit în Olanda a sunat la numărul de urgență 112 pentru a-și salva fiica aflată în Suceava - News Moldova

Suceava

Un bărbat stabilit în Olanda a sunat la numărul de urgență 112 pentru a-și salva fiica aflată în Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Un tată din Olanda a reușit să-și salveze fiica, aflată în județul Suceava, apelând la numărul de urgență 112. În această intervenție au fost implicați operatori 112 din Olanda, România și Republica Moldova

„Un apel disperat al unui tată, aflat la mii de kilometri distanță, care a cerut ajutor pentru fiica sa la numărul de urgență 112. A urmat o succesiune de evenimente care ilustrează pericolul, intuiția și colaborarea rapidă. Un apel care a adus împreună operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova”, arată un comunicat emis de Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS).

La București, un operator STS de la Serviciul de urgență 112 a preluat apelul transferat de la 112 Olanda, unde un tată a solicitat ajutor pentru fiica sa. Deși vorbea doar poloneza, rusa sau ucraineana, bărbatul a reușit să comunice în câteva cuvinte în engleză că fiica sa se află în România și că se teme că este în pericol.

Operatorii de la 112 din Republica Moldova au intervenit pentru a ajuta la traducere și au aflat că fiica bărbatului a trimis imagini care sugerau că ar putea să-și pună capăt zilelor. Cu toate acestea, adresa exactă unde se afla nu era cunoscută. Operatorul 112 din București a solicitat mai multe detalii în încercarea de a colabora cu Poliția pentru a o găsi în siguranță. „Experiența operatorului: identificarea unei adrese din județul Suceava în una dintre fotografiile trimise”, au precizat reprezentanții STS.

O echipă a fost trimisă la locul indicat, iar fiica a fost găsită și salvată.

„Chiar dacă trăim într-o comunitate globală, în momentele de vulnerabilitate, frontierele și barierele lingvistice pot fi depășite, mai ales când este vorba de a ajuta persoane aflate în pericol”, au subliniat reprezentanții STS.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top