fbpx
Connect with us

Un bărbat stabilit în Olanda a sunat la numărul de urgență 112 pentru a-și salva fiica aflată în Suceava

numar record apeluri 112 canicula medici alerta 848485 - News Moldova

Suceava

Un bărbat stabilit în Olanda a sunat la numărul de urgență 112 pentru a-și salva fiica aflată în Suceava


Un tată din Olanda a reușit să-și salveze fiica, aflată în județul Suceava, apelând la numărul de urgență 112. În această intervenție au fost implicați operatori 112 din Olanda, România și Republica Moldova

„Un apel disperat al unui tată, aflat la mii de kilometri distanță, care a cerut ajutor pentru fiica sa la numărul de urgență 112. A urmat o succesiune de evenimente care ilustrează pericolul, intuiția și colaborarea rapidă. Un apel care a adus împreună operatorii 112 din Olanda, România și Republica Moldova”, arată un comunicat emis de Serviciul de Transmisiuni Speciale (STS).

News Moldova îți recomandă și ...   Un sucevean de 31 de ani, șofer al unei autoutilitare, a ucis 2 oameni în județul Cluj

La București, un operator STS de la Serviciul de urgență 112 a preluat apelul transferat de la 112 Olanda, unde un tată a solicitat ajutor pentru fiica sa. Deși vorbea doar poloneza, rusa sau ucraineana, bărbatul a reușit să comunice în câteva cuvinte în engleză că fiica sa se află în România și că se teme că este în pericol.

Operatorii de la 112 din Republica Moldova au intervenit pentru a ajuta la traducere și au aflat că fiica bărbatului a trimis imagini care sugerau că ar putea să-și pună capăt zilelor. Cu toate acestea, adresa exactă unde se afla nu era cunoscută. Operatorul 112 din București a solicitat mai multe detalii în încercarea de a colabora cu Poliția pentru a o găsi în siguranță. „Experiența operatorului: identificarea unei adrese din județul Suceava în una dintre fotografiile trimise”, au precizat reprezentanții STS.

News Moldova îți recomandă și ...   Un investitor imobiliar din Suceava a fost pus sub acuzare pentru înșelăciuni. Păgubiții ar fi achitat integral apartamente pe care nu le-ar mai fi primit!

O echipă a fost trimisă la locul indicat, iar fiica a fost găsită și salvată.

„Chiar dacă trăim într-o comunitate globală, în momentele de vulnerabilitate, frontierele și barierele lingvistice pot fi depășite, mai ales când este vorba de a ajuta persoane aflate în pericol”, au subliniat reprezentanții STS.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top