Connect with us

Un CONTROVERSAT personaj vrea să fie adjunctul lui Gheorghe FLUTUR la conducerea PNL SUCEAVA! Cine este Neculai MIRON

Suceava

Un CONTROVERSAT personaj vrea să fie adjunctul lui Gheorghe FLUTUR la conducerea PNL SUCEAVA! Cine este Neculai MIRON

Surpriză mai puțin plăcută în rândul liberalilor suceveni! Neculai MIRON, om de afaceri și simultan primar al unei localități sucevene, și-a declarat ambițiile politice la nivel județean și național

Primarul comunei Bosanci, liberalul Neculai Miron și-a anunțat candidatura pentru funcția de vicepreședinte al Organizației Județene a PNL Suceava.

Edilul este simultan și asociat în mai multe firme. În societatea MIRON IMOBILIARE SRL primarul deține 100% din acțiuni, iar în MIRON FATADE CONSTRUCT SRL deține 50% din acțiuni alături de soția acestuia Rodica MIRON.

Locuitorii comunelor Ipotești și Bosanci îi recunosc Primarului Miron calitatea de LATIFUNDIAR și DEZVOLTATOR IMOBILIAR, simultan cu cea de PRIMAR al localității BOSANCI!

Din poziția de Primar, Miron și-a creat mari oportunități de afaceri pentru firmele pe care le conduce atât de natura achiziției de terenuri cât și de dezvoltare a propriilor activități economice. Primarul nu s-a sfiit, potrivit declarațiilor localnicilor, să-și asfalteze rețele de drumuri până la locațiile sale, să le racordeze la electricitate, apă sau gaz pe cheltuiala primăriei pe care o conduce.

Primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, a tras un adevărat “tun” imobiliar, dacă ținem cont de faptul că în ultimul an a reușit să cumpere, prin intermediari, ce-i drept, o suprafață de aproape șase hectare de teren agricol în extravilanul satului. E drept, nu l-a achiziționat pe tot dintr-o singură tranzacție, dar și-a urmărit foarte atent scopul. Oamenii din sat povestesc că a preferat să cumpere de la bătrâni singuri, la prețuri mult sub valorea pieței. A avut răbdare până când, încet încet, suprafața s-a compactat, iar acum se poate apuca de construit.

“M-a abordat și pe mine pentru că știe clar unde am pământ și cât. El vrea să cumpere tot ce e pe câmp, în spate la Troiță, până sus la <<Vârâț>>. Am auzit că vrea să facă șantier cu firma sa de la Ipotești, să ridice cartier de duplexuri. Pe mine nu mă lasă băieții să vând, dar mulți i-au vândut la prețuri mici, pentru că i-a ajutat cu diferite probleme pe la Primărie. Este unul Ovidiu, care e omul lui, și el a încheiat actele”, ne-a povestit un bătrân din Bosanci, care din motive lesne de înțeles a vrut să-și păstreze anonimatul. Spusele acestuia au fost întărite de o bătrână care i-a vândut o suprafața de 80 de ari primarului Miron.

Am fost la Primărie anul trecut, să cer și eu bani pentru lemne. Atât m-a luat cu vorba că se rezolvă, până m-a convins să-i vând pământul, că așa sunt bătrână și bolnavă și nu pot să mă mai ocup de el. M-am supărat tare când am aflat că pe acolo se vindea cu 600 de euro arul, iar el mi-a dat doar 350. Şi așa a încercat să mă convingă că e cel mai bun preț și mai scump nu am nicio șansă să-l dau”, a povestit cu lacrimi în ochi mătușa Ileana pentru ziarul Obiectiv de Suceava.

Și doar pentru firmele sale știe Primarul și omul de afaceri Miron NECULAI să creeze bunăstare! Se pare că în decursul anilor, Miron și-a creat și o rețea de firme de case care, în mod tradițional câștigă toate licitațiile primăriei BOSANCI.

Tradițiile bucovinene și credința strămoșească călcate în picioare la BOSANCI!!! „Mă doare sufletul că trebuie să-mi ascund credința”, se plânge un bătrân de 78 de ani din Bosanci!

News Moldova vă va oferi pe parcursul materialelor viitoare toate detaliile referitoare la modul discreționar în care acționează acest om de afaceri / primar / om politic.

În paralel, se pare că acest amalgam de calități oficiale i-a alterat serios domnului MIRON și caracterul. Tot mai multe voci din Bosanci îi aduc acuzații edilului că nu respectă tradițiile, obiceiurile și credințele sacre strămoșești foarte importante pentru bucovineni. Trebuie menționat faptul că deși pozează într-un credincios practicant, există indicii foarte clare care contrazic flagrant imaginea pe care vrea să și-o construiască Neculai MIRON!

Religia și tradițiile ortodoxe au fost îngradite la Bosanci prin grija primarului Miron!

Neculae Miron, primarul comunei Bosanci, încearcă de aproape un an de zile, de când este în fruntea comunității locale, să schimbe obiceiurile și tradițiile localnicilor. Oamenii îl acuză că “le calcă în picioare tradițiile” religioase, pe care nu le recunoaște, Miron nefiind creștin ortodox. Nu a primit copiii de la școlile din comună, când au fost la Primărie cu colinda. In perioada Crăciunului a aruncat bradul împodobit din Căminul Cultural și a rupt afișul cu “Sărbători fericite și La mulți ani!”. A interzis preotului să intre să stropească în Primărie în Ajunul Bobotezei. “Dacă avem probleme de rezolvat la Primărie, nu trebuie să fim văzuți prea des la Biserică. Mă doare sufletul că trebuie să-mi ascund credința”, se plânge un bătrân de 78 de ani din Bosanci.

La fel de grav pentru comună este faptul că bugetul local riscă să fie cu aproximativ 300.000 de euro mai sărac, deoarece primarul Miron dorește retragerea comunei din GAL-ul “Valea Siretului de Jos”.

Comunitatea religioasă penticostală se dezice de practicile lui Miron NECULAI prin vocea primarului de Dumbrăveni, Ioan PAVĂL

“Mergem la aceeași biserică penticostală și nu pot fi acuzat că sunt vreun ortodox supărat care nu-l înțelege. Primarul din Bosanci nu știu ce interese urmărește, dar cu siguranță nu interesele comunei și ale locuitorilor”, declară primarul Ioan Pavăl, din Dumbrăveni, membru al GAL-ului respectiv, potrivit aceluiași ziar local. 

Combinații mari, pretenții politice și mai mari. Neculai MIRON se vrea continuatorul lui Gheorghe FLUTUR

„Am decis să candidez la funcția de vicepreședinte al Organizației Județene a Partidului Național Liberal Suceava deoarece sunt un liberal convins și vreau să consolidez în județ principiile liberale.

De asemenea, vreau să dau un suflu nou administrației județene prin transparență și competență managerială, adică prin aplicarea strategiei pragmatice de dezvoltare în interesul cetățenilor pe care îi păstorim”, a declarat omul de afaceri și totodată primarul comunei Bosanci, liberalul Neculai Miron. 

Funcția pentru care candidează l-ar putea transforma pe Neculai Miron în numărul 2 ca importanță în organizația liberală suceveană.

Între apropiații săi, Miron a afirmat deja că PNL SUCEAVA are nevoie de o strategie POST FLUTUR și pregătirea unui nou lider capabil să câștige Președinția Consiliului Județean în 2024, moment în care Gheorghe FLUTUR ar putea în cel mai bun caz să candideze pentru un mandat de parlamentar.

Miron îi cataloghează pe actualii vicepreședinți ai Consiliului Județean Suceava, Crețu și Barbă ca fiind persoane incapabile să emită pretenții pentru viitoarea Președinție a acestei instituții.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top