Connect with us

Un PREOT din Fundu Moldovei, SUCEAVA, susține că bătrânul de 82 de ani care a MURIT de FRIG în BORDEIUL insalubru în care locuia a REFUZAT să i se aprindă focul

Suceava

Un PREOT din Fundu Moldovei, SUCEAVA, susține că bătrânul de 82 de ani care a MURIT de FRIG în BORDEIUL insalubru în care locuia a REFUZAT să i se aprindă focul

Un sucevean i-a transmis un mesaj Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților prin care își exprimă indignarea asupra faptului că preotul din sat nu i-ar fi acordat ajutor de niciun fel bătrânului în vârstă de 82 de ani, care săptămâna trecută a murit înghețat de frig într-un bordei din Fundu Moldovei, Suceava.

„Doamne, ajută!

Părinte Calinic, episcopul Sucevei, am o întrebare. Părinte, de multe ori ați vorbit de milostenie, cu care sunt foarte de acord. Eu cred că cea mai mare rugăciune la Dumnezeu este să faci milostenie, să ajuți semenul tău la nevoie. Întrebarea este. Unde a fost preotul din localitatea ……., că nu a ajutat un bătrân bolnav, singuratic, de 82 de ani, ce locuia într-un bordei, care a murit de frig și probabil de foame??? Sunt sigur că știa despre situația acestui bătrân! Putem spune că în această localitate nu a existat un preot CREȘTIN ORTODOX ADEVĂRAT și va trebui să înlocuiți pe acest popă cu un preot adevărat! STRIGĂTOR LA CER! Doamne, ajută !”

I.M.

Răspunsul Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

Stimate domnule! L-am contactat pe părintele parohiei respective. Vă redau răspunsul sfinției sale: „Întotdeauna parohia noastră a fost atentă cu cei aflați în diverse lipsuri materiale, îndeosebi la fiecare sărbătoare mare ori la soroacele de pomenire pentru cei adormiți. De cele mai multe ori, aceste fapte au fost făcute cu discreție, așa cum se cuvine unei fapte de milostenie. Pe bătrânul care din păcate și-a pierdut viața îl cunoștea tot satul; era un simpatic, cu bunele și cu relele sale. A fost mereu ajutat de parohie și de rudele sale, căci avea trei fiice. Beneficia și de un mic ajutor social. În ultima vreme, din diferite motive, a fost găsit de mai multe ori căzut și în neputința de a se deplasa singur, fiind dus acasă de consăteni și chiar de preot. Un consilier parohial avea grijă să îi ducă zilnic ceva de mâncare, iar vecinii se rânduiau să îi aprindă focul, bineînțeles, dacă le dădea voie să intre în casă. Înaintea nopții fatidice s-a întâmplat același lucru, fiind dus cu mașina preotului până în apropiere de locuință. Nemaiputând înainta, doi vecini l-au dus până la ușă și s-au oferit să îi aprindă soba, însă acesta a refuzat. Cum în acea noapte s-a lăsat un ger năprasnic, organismul, slăbit și de bătrânețe, nu a mai rezistat. Firește, este un eveniment trist pentru parohia noastră, întrucât, deși încercăm să fim atenți la nevoile celorlalți, binele nu se poate face cu sila.” Doamne, ajută!

Reamintim faptul că în data de 14.01 (n.r) un bătrân în vârstă de 82 de ani a fost găsit înghețat, în propria locuință, un bordei fără curent electric și încălzire. Bătrânul locuia singur în condiții insalubre, fără alimentare cu apă și energie electrică.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top