Connect with us

Universitatea „Ștefan cel Mare” din SUCEAVA pune la dispoziția viitorilor STUDENȚI un număr mai MARE de locuri BUGETATE

Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din SUCEAVA pune la dispoziția viitorilor STUDENȚI un număr mai MARE de locuri BUGETATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava Admitere 2021

Prima zi de vară aduce vești bune: la concursul de admitere din acest an, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) va oferi candidaților din regiunea de nord-est care doresc să își înceapă sau să își continue studiile universitare un număr mai mare de locuri bugetate, repartizate pe cele peste 120 de programe de studiu la nivel de licenţă, masterat, doctorat, post-doctorat și formare continuă.

Acest curriculum cuprinzător atestă politica USV din ultimii ani de a diversifica constant oferta educațională, introducând programe de studiu noi, unele în premieră națională, care să răspundă deopotrivă cerințelor actuale și orientărilor viitoare ale pieței muncii.

Toți bobocii vor primi un sprijin material sub forma unui laptop

Îi informăm pe viitorii candidați că, la fel ca anul trecut, indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toți bobocii vor primi un sprijin material sub forma unui laptop, însoţit de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună.

De asemenea, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă, la anumite programe de studiu, vor primi pentru primul an de studiu burse de studii speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 600 și 1.100 lei pe lună, timp de 12 luni.

Alte avantaje de a studia la USV

Alte avantaje de a studia la USV includ:

  • posibilitatea cazării în cele 6 cămine studențești (cu 1.050 de locuri),
  • accesul la o infrastructură de studiu care cuprinde 140 laboratoare echipate la standarde europene (cu o capacitate totală de 2100 locuri),
  • oportunitatea de a folosi atât în plan didactic, cât și al dezvoltării personale complexul de nataţie şi kinetoterapie, terenul de sport acoperit, sala de sport, Observatorul astronomic, biblioteca universitară, Auditorium-ul Joseph Schmidt etc.

Această infrastructură diversă și modernă permite studenților să efectueze, în condiții de siguranță, activități recreative, culturale și sportive. La toate cele deja enumerate, adăugăm și un cost relativ scăzut al vieții studențești.

Menționăm și posibilitatea de a desfăşura practica de specialitate și alte activități academice la Cabana Şipoţel, la baza didactică Gălăneşti şi la Centrul Teritorial de Învăţământ din Vatra Dornei (care oferă spaţii de cazare și instruire confortabile, utilate cu mijloacele tehnice necesare derulării cu succes a proiectelor cu caracter aplicativ şi recreativ).

Prin intermediul celor peste 150 de parteneriate internaționale ale USV, începând cu anul al II-lea de studiu, studenții pot efectua stagii de studiu și cercetare în instituții de învățământ superior din peste 50 de țări

Informaţii detaliate despre procesul de Admitere 2021, cu repartizarea locurilor bugetate și a celor cu taxă pe programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat, pot fi obţinute consultând pagina https://admitere.usv.ro/. Tot aici sunt cuprinse detalii referitoare la specificul fiecărei facultăți și explicații privitoare la probele de concurs.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top