Connect with us

URBAN SCOPE, firma de casă a PRIMĂRIILOR din țară, a ajuns și la SUCEAVA! Contract de peste 100.000 RON cu primăria SUCEAVA

Suceava

URBAN SCOPE, firma de casă a PRIMĂRIILOR din țară, a ajuns și la SUCEAVA! Contract de peste 100.000 RON cu primăria SUCEAVA

Planul de Acțiune pentru Energie Durabilă și Clima 2030 al municipiului Suceava, elaborat de Urban Scope SRL  

Primăria municipiului Suceava a încheiat un contract în valoare de 115.000 RON pentru servicii de consultanță în vederea elaborarii Planului de Acțiune pentru Energie Durabilă și Clima 2030. Firma contractantă este URBAN SCOPE SRL, cunoscută pentru numeroasele contracte cu instituțiile statului. 

Planul de Acțiune privind Energia Durabilă și Clima (PAEDC) este un document cheie în atragerea de fonduri europene pentru eficiența energetică în perioada 2021 -2027. PAEDC identifică cele mai bune domenii de acțiune și oportunități pentru atingerea țintei de reducere a emisiilor de dioxid de carbon stabilită de o autoritate locală. 

Cine este URBAN SCOPE SRL, firma care se va ocupa de elaborarea PAEDC pentru municipiul Suceava 

Societatea URBAN SCOPE SRL a fost înființată cu mai bine 5 ani în urmă, din luna martie a anului 2016. Aceasta are sediu în Sectorul 1, București.

Profitul net raportat pe anul trecut este de 975.093 RON, la o cifră de afaceri de 4.549.113 RON. Firma are un număr mediu de 9 angajați, iar obiectul principal de activitate este „Activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică legate de acestea”.

Administratorul firmei este Dragomir Radu-Marian. Despre acesta se ştie că a fost până în anul 2016 consilier personal al primarului municipiului Deva, Petru Mărginean, însă nu apare menționat în aparatul de specialiști.  În presa locală din Deva, Radu Dragomir este prezentat drept un personaj misterios şi unul dintre apropiaţii fostului ministru al Economiei, Codruţ Şereş, condamnat la închisoare după ce procurorii DNA l-au acuzat de subminarea economiei naţionale.

Potrivit presei locale, de-a lungul anilor, Dragomir a încheiat numeroase contracte cu instituțiile statului. Acesta a dirijat sume fabuloase către firmele unor prieteni, ca mai apoi banii să ajungă tot la el, prin intermediul firmei Dragomir Radu-Marian Persoană Fizică Autorizată.

Cât despre URBAN SCOPE SRL, societatea a fost inițial înființată pe numele a doi pensionari dintr-o comună vâlceană. În scurt timp, firma cu doi angajați pe atunci a devenit favorita primăriilor în elaborarea unor studii de fezabilitate.

La momentul actual societatea este administrată de Dragomir Radu-Marian.

Contracte de aproape 40.000.000 RON cu instituțiile statului în ultimii 4 ani

Primăriile cu care URBAN SCOPE SRL a încheiat contracte de la înființare și până acum sunt: Buzău, Constanța, Brăila, Vrancea, București, Prahova, Sibiu, Galați, Călărași, Ialomița, Covasna, Neamț, Mehedinți și Iași. De departe cele mai multe contracte au fost încheiate între URBAN SCOP SRL și Primăria BUZĂU.

Dintr-un număr de peste 100 de contracte, fie încredințate prin atribuire directă, fie prin licitație publică, URBAN SCOPE SRL a încasat din iulie 2018 și până în mai 2021 38.572.739,7 RON. Cel mai recent contract încredințat direct firmei URBAN SCOPE SRL este încheiat cu Primăria Municipiului Suceava.

După ce s-a perindat mai pe la toate primăriile din zona de sud și sud-est, societatea URBAN SCOP a ajuns și în Moldova, mai precis în Suceava.

URBAN SCOPE SRL, favorită printre primării pentru elaborarea diferitelor studii de fezabilitate?!

De la înființare și până acum, sub administrarea directă a lui Radu-Marian DRAGOMIR, societatea URBAN SCOPE SRL pare a fi favorită printre primării pentru contractele de prestării servicii de consultanță și elaborare documentație tehnico-economică pentru diferite proiecte.

Prin atribuire directă, URBAN SCOPE a obținut mai bine de 60 de contracte însumând peste 5.000.000 RON. De asemenea, prin licitație deschisă, firma din a bifat 46 de contracte cu instituțiile publice, de unde a încasat 33.216.780 RON.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

News Moldova LIVE

ANUNT

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top