Connect with us

VACANŢĂ în Grecia, cu maşina ELECTRICĂ, pentru o FAMILIE din SUCEAVA

Suceava

VACANŢĂ în Grecia, cu maşina ELECTRICĂ, pentru o FAMILIE din SUCEAVA

O familie din Suceava a ales un mod inedit de a-şi petrece vacanţa

Inedită nu e destinaţia de vacanţă, Thassos, ci faptul că respectiva familie a ales să ajungă în staţiune cu o maşină sută la sută electrică, respectiv un Volkswagen ID.4. Conform unei postări făcute pe o pagină de socializare, familia suceveană, formată din cinci membri, a călătorit timp de două zile şi a avut nevoie de trei încărcări ale bateriei.

Escala a fost făcută în localitatea Veliko, unde au dormit la un hotel, iar în ceea ce priveşte timpul de încărcare acesta a fost, conform celor susţinute de persoana care a făcut postarea, de aproximativ 60 de minute. Mai sunt date detalii legate de viteza medie de deplasare, 100 km/h, şi faptul că autoturismul era echipat şi cu o cutie de bagaje.

„Am ajuns cu bine în Thassos. Am încărcat mașina de 3 ori, timp de încarcare aproximativ 60 minute (timp în care am mâncat, iar copiii s-au jucat cu trotinetele). În afară de costurile de pe autostradă și ferry, nu am plătit nimic! Precizez că am înoptat în Veliko la hotel și am profitat de tot confortul de la SPA. Viteza medie de deplasare 100km/h, AC 22 grade, mașina echipată cu cutie de bagaje și 5 persoane”, a postat utilizatorul Alexandra Madalina, descriind aventura care e atractivă cel puţin din perspectiva costurilor reduse cu deplasarea.

Mai multe amănunte despre cum a decurs drumul, caracteristici tehnice şi locurile în care au fost realizate încărcările au fost oferite de şoferul autovehiculului.

“Eu sunt proprietarul și conducătorul autoturismului electric care a parcurs traseul SUCEAVA- THASSOS. Masa totală a maşinii a fost de aproximativ 2800 kg (2 adulți, 3 copii, portbagaj suplimentar deasupra de 670 l plin, portbagajul mașinii de 540 l plin). Fără nici un COST pe încărcări.

Am parcurs acest traseu de 1.100 km (până la destinația finală Thassos Scala Potamia) fără nici o problemă, asemănător cu un autoturism pe combustil fosil.

Traseul meu a început din Suceava cu mașina încărcată 100%, prima încărcare a fost la Kaufland Focșani de 50 kw (60 min), a doua la LIDL Giurgiu, 42 kw (53 min), iar a treia la Stara Zagora, 45 kw (40 min).

Între Giurgiu și Stara Zagora ne-am odihnit la un resort din Veliko (Bulgaria) unde atât noi cât și copiii ne-am relaxat și am profitat de toate facilitățile complexului. Precizez că am vizitat cu mașina și toată stațiunea Veliko.

Viteza medie de deplasare a fost de 90-100 km/h, în România și Bulgaria, iar în Grecia de 115-120 km/h.

Consumul mediu al autoturismului a fost de 19,5 kw/100km, iar timpul efectiv de condus plus încărcările a fost de 17 ore, pentru traseul Suceava Nord – Thassos (Scala Potamia).

Cu un traseu bine stabilit poți ajunge la destinație fără dificultate și cu costuri 0”, a declarat ANDREI V.


Continue Reading
You may also like...

Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top