fbpx
Connect with us

Vasile RIMBU despre Lucian HARSOVSCHI: „Voi lucra cu viceprimarii desemnați de partide!”

Vasile RIMBU despre Lucian HARSOVSCHI: "Voi lucra cu viceprimarii desemnați de partide!" - News Moldova

Profil de Candidat

Vasile RIMBU despre Lucian HARSOVSCHI: „Voi lucra cu viceprimarii desemnați de partide!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Lucian HARSOVSCHI nu reușește să convingă cetățenii că poate fi Primarul Sucevei

Deși a reușit să obțină nominalizarea în propriul partid pentru candidatura la Primăria Municipiului Suceava, actualul viceprimar Lucian HARSOVSCHI are probleme mari în a-i convinge pe suceveni că poate fi viitorul primar al municipiului reședință de județ.

Un oraș istoric, gazdă a Cetății de Scaun a Moldovei poartă o mare responsabilitate care a fost complet neglijată de către primarul, încă în funcție, Ion Lungu. Mâna dreapta a edilului care a condus Suceava mandate la rând a preluat din păcate metehnele administrației Lungu.

Vasile RIMBU despre Lucian HARSOVSCHI: "Voi lucra cu viceprimarii desemnați de partide!" - News Moldova

Actualul viceprimar Lucian Harsovschi se încăpățânează să demonstreze că poate îndeplini doar atribuțiile de inspector de teren și pe acelea cu mari dificultăți și semne de întrebare. Ultimul exemplu l-a oferit în relația cu ACET Suceava care este tutelată ca autoritate de către Primărie.

Într-o încercare nepotrivită de a-l copia pe Piedone, viceprimarul de Suceava încercă să se comporte precum candidatul la Primăria generală a Bucureștiului.

De ce nepotrivită?

  • În primul rând există diferențe evidente de atitudine și personalitate între cei doi. Orașele sunt complet diferite ca profil dar și ca morfologie socio-economică. Și, în mod clar diferențele între suceveni și bucureșteni sunt colosale. Nu are nici un sens să intrăm în detalii.
  • În al doilea rând, un oraș istoric precum Suceava, are nevoie disperată de un om vizionar care să repună pe harta turistică internațională, municipiul Suceava cu a sa ZONA ZERO care este sub aspect turistic – Cetatea de Scaun a Sucevei. Acea cetate care nu are nici măcar o parcare decentă, zîcând și în momentul de față în praf, la propriu.
  • În al treilea rând, Harsovschi devine în mod public și extrem de vizibil, penibil prin acțiunile sale.

Copie ieftină pe modelul Piedone! Deriva spre penibil a vicelui HARSOVSCHI în bătaia vântului populist

Lui HARSOVSCHI îi lipsește complet viziunea de a transforma Suceava într-un oraș de tip Sighișoara care își concentrează eforturile pe componenta de turism în dependență de CETATEA MEDIEVALĂ și MOȘTENIREA ISTORICĂ

Din păcate însă, tânărului Lucian Harsovschi îi lipsește complet viziunea de a transforma Suceava într-un oraș de tip Sighișoara care își concentrează eforturile pe componenta de turism în dependență de CETATEA MEDIEVALĂ și MOȘTENIREA ISTORICĂ.

Harsovschi ar fi putut veni în completarea mai experimentatului său coleg de partid, Gheorghe FLUTUR în întregirea viziunii dar și a eforturilor de promovare a Bucovinei.

Este știut faptul că municipiul reședință de județ al Sucevei ar putea deveni o destinație de tursim care să ridice gradul de înoptare și implicit de ședere al turiștilor dacă acest oraș ar avea ceva de oferit.

În zona istorică a Cetății de Scaun nu poți zăbovi mai mult de două ore, nicidecum două zile pentru că din păcate nu este nimic de făcut.

În municipiu nu există „viață de zi” dedicată turiștilor și absolut deloc viață de noapte adresată nici măcar localnicilor. Din păcate nu există nici o perspectivă în vederea dezvoltării segmentului HoReCa pe componenta de entertainment / socializare.

Vom încheia prezentarea acestei laturi a candidatului Lucian HARSOVSCHI cu o concluzie de bun simț dar și realistă: Pe Harsovschi îl așteaptă, în cel mai bun caz, încă un mandat de viceprimar, dacă sunt îndeplinite anumite condiții

Toate datele îl indică deja, în prag de lansare oficială a campaniei electorale, pe candidatul Harsovschi tot în postura de viceprimar din partea PNL.

Lucian HARȘOVSCHI: astăzi am depus candidaturile pentru Legislatura 2024-2028 și pentru Consiliul Local

Vasile RIMBU despre Lucian HARSOVSCHI: "Voi lucra cu viceprimarii desemnați de partide!" - News Moldova

Răspunsul candidatului Vasile Rîmbu a fost: „Eu sunt un om de echipa, voi lucra cu orice viceprimar sustinut de partidele care vor asigura majoritatea si care isi va asuma proiectul „Facem Suceava bine!

Vasile RIMBU despre Lucian HARSOVSCHI: "Voi lucra cu viceprimarii desemnați de partide!" - News Moldova

Așadar, pentru a privi două luni în viitor, Harsovschi ar trebui să se pregătească realist să întrunească următoarele condiții pentru a fi nominalizat în continuare ca viceprimar:

 

  1. Să nu greșească prea mult în raport cu Gheorghe Flutur (mențiunea este necesară și Lucian știe foarte bine de ce) și cu PNL
  2. Să nu ardă poduri în raport cu Vasile Rîmbu
  3. Să nu își pună angajații primăriei și structurilor subordonate în cap
  4. Să se trezească la realitate și să înțeleagă că nu e Piedone
  5. Să se delimiteze de erorile lui Ion Lungu pe mai multe direcții și sensuri.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top