Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Boli Cronice Siret, Suceava

Suceava

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Boli Cronice Siret, Suceava

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro

Spitalul de Boli Cronice Siret

Spitalul de boli cronice Siret a luat ființă în anul 1950, în clădirea fostului Tribunal Raional. De-a lungul anilor, Spitalul de boli cronice Siret a suferit numeroase reorganizări, ultima fiind în anul 2003, când din 341 de paturi a rămas doar cu 78, restul de paturi trecând în cadrul noului Spital de Psihiatrie Siret. Începând din anul 2012 și până în prezent, Spitalul de Boli Cronice Siret are în total un număr de 82 de paturi. Are secții de medicină internă, pediatrie, recuperare balneologie, laborator analize medicale, radiologie-imagistică,cabinete de diabet zaharat, nutritie bolo metabolice, îngrijiri paliative.

Investiții în cadrul spitalului

Ambulatoriul integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret a fost extins şi dotat cu aparatură nouă, proiect în valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro în 2019. S-au avut în vedere extinderea ambulatoriului integrat prin construirea unei clădiri noi şi dotarea acesteia în vederea creşterii accesibilităţii la servicii de îngrijire medicală a populaţiei situate în zona de deservire a Spitalului de Boli Cronice Siret, în special a persoanelor sărace şi a celor cu acces redus la servicii de sănătate,  înfiinţarea unui laborator de imagistică care va fi dotat cu computer tomograf şi cu osteodensitometru, pentru ca bolnavii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la spitalele din Rădăuţi sau Suceava.

La Balneofizioterapie (BFT) s-a planificat crearea de noi săli de tratament în următoarele domenii: băi galvanice, împachetări parafină şi nămol, combine terapeutice, laser, magnetoterapie, unde scurte, kinetoterapie, recuperare neuromotorie computerizată.

Spitalul de Boli Cronice a beneficiat de dotări noi prin  proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul orașului Siret, jud. Suceava” în valoare totală de 2.702.600,59 lei. Valoarea nerambursabilă este de 100% din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.  Au fost propuse pentru a  fi achiziționate mai multe echipamente, printre care un container pentru pretriaj, teste COVID 19, echipamente de protecție, un analizor biochimie specific testărilor COVID 19, aparat hematologie, aparat coagulare, nebulizator, defirbrilator, EKG 12 canale,

Starea materială a conducerii unității

Directorul Sorin Haraseniuc  are în declarația de avere, trei terenuri agricole, 2 terenuri intravilane, un apartament, un automobil, un tractor, venituri de peste 130 000 lei.

Economistul Cătălin Juravle are în declarația de avere, două terenuri agricole, două case de locuit, venituri de aproape 90 000 lei.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top