fbpx
Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Municipal Sfinții Cosma și Damian, Rădăuți, Suceava

Suceava

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul Municipal Sfinții Cosma și Damian, Rădăuți, Suceava


News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

News Moldova îți recomandă și ...   Mesajul Primarului comunei CÂRLIBABA, județul SUCEAVA, Gabriel DANCIU, transmis cu ocazia Sărbătorilor Pascale

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian”

Spitalul este o unitate sanitară cu 460 paturi, cu personalitate juridică subordonată Direcţiei de Sănătate Publică. Intră în relaţii contractuale pentru activitatea medicală cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar în relaţii comerciale, cu diverşi furnizori de medicamente, materiale sanitare, utilităţi.

Noua denumire, începând din mai 2009 este Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi. Structura este următoarea:

Secția de Medicină Internă are în componența sa 40 de paturi.

Secția de Cardiologie areîn componența sa 33 de paturi.

Secția de Neonatologie are în componența sa 30 de paturi.

Secția de Obstetrică-Ginecologie are în componența sa 50 de paturi.

Psihiatrie: Secția de Psihiatrie are în componența sa 40 de paturi.

Secția de Neurologie  are în componența sa 44 de paturi.

Compartimentul de Dermatovenerologie are în componența sa 10 paturi.

Secția de Chirurgie Generală  are în componența sa 50 de paturi.

News Moldova îți recomandă și ...   PSD Suceava și-a anunțat candidații pentru primăriile: Suceava, Rădăuți și Vatra Dornei

Compartimentul de Ortopedie și Traumatologie are în componența sa 10 de paturi.

Secția de Pediatrie  are în componența sa 30 de paturi pentru pacienți, plus alte 20 pentru însoțitori.

Secția de Boli Infecțioase în componența sa 25 de paturi.

Secția de Pneumologie  are în componența sa 58 de paturi.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (A.T.I.) areîn componența sa 15 paturi

Compartimentul de Diabet zaharat, nutritie și boli metabolice areîn componența sa 15 paturi.

Compartimentul de Oncologie are 8 paturi

Compartimentul de Nefrologie are 5 paturi

Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală oferă servicii atât catre pacienții internați, cât și către pacienții din Ambulatoriu.

Anatomie Patologică, Dispensar TBC, S.P.C.I.N., O.R.L.

Centrul de Sănătate Mintală este un departament nou din cadrul Spitalului Municipal “Sfintii Doctori Cosma si Damian” Rădăuți, deschis recent pe 01 martie 2013, fiind al doilea Centru de Sanatate Mintală din judetul Suceava. El este situat vizavi de Spitalul Vechi din Rădăuți cu intrarea pe Strada Gării.

Investiții în cadrul spitalului

În 2018, au fost demarate reparații capitale la secția Anestezie Terapie Intensivă, după ce  s-au efectuat lucrări de igienizare în tot spitalul, motiv pentru care secția pediatrie a fost temporar închisă. Au urmat reparații la secția de psihiatrie a Spitalului Vechi, plus lucrări de reparații curente care se desfășoară în fiecare an.S-au atras  fonduri europene în valoare de 1,3 milioane euro, reprezentând valoarea apratului RMN care se află în Spitalul Rădăuți, iar Ministerul Sănătății, prin ordin de ministru, a semnat finanțarea cu suma de 15 milioane lei către Compania Națională de Investiții care a demara tprocedurile în vederea execuției celui de al V-lea etaj al spitalului rădăuțean, unde se va muta secția de pediatrie. Va fi cea mai modernă secție de pediatrie din zonă, valoarea totală a investiției va fi de aproximativ 11 milioane lei. Suma de 4 milioane lei  a fost alocată reabilitării energetice a spitalului, lucrărilor la fațadă și înlocuirii celor patru lifturi din spital.  Lucrările au avut ca termen luna octombrie 2018, costurile totale ridicându-se la suma de 600.000 – 700.000 de lei.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul Angelica FĂDOR: "PNL continuă să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului și să garanteze condițiile necesare pentru crearea de noi locuri de muncă"

Situația materială a conducerii

Managerul spitalului, Dan Vatră are în declarația de avere, două terenuri intravilane, 2 automobile, un cont de 5000 euro, plasamente de 40 000 lei, datorii de 11500 RON, venituri cumulate de aproape 700 000 Ron anual.

Managerul economic Elena Ungurianu are în declarația de avere, un apartament, venituri de peste 100 000 RON.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Forumul economic regional

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top