Connect with us

Viceprimarul SUCEVEI, Lucian HARȘOVSCHI, trimis în JUDECATĂ pentru FALS în înscrisuri oficiale

Suceava

Viceprimarul SUCEVEI, Lucian HARȘOVSCHI, trimis în JUDECATĂ pentru FALS în înscrisuri oficiale

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, a fost trimis recent în judecată fiind acuzat de comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale

Ancheta a fost efectuată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, iar dosarul a ajuns acum în faza de cameră preliminară.

Conform stirisuceava.net, “pe lângă liderul PNL Suceava, pe lista inculpaților se mai regăsesc Sorina Boicu, Sorinel Boicu, Adriana Iacob și SC Manucu Com SRL Suceava.

Dosarul a fost instrumentat de polițiștii Biroului Rutier al Poliției municipiului Suceava. Polițiștii au constatat că șoferii microbuzelor maxi-taxi ale firmei SC Manucu Com SRL foloseau un document fals pentru a opri în toate stațiile din municipiul Suceava și pentru a face transport în comun în municipiu, asta deși firma deținea licență pentru transport interjudețean, adică între localități”.

Lucian Harşovschi se apără susţinând că semnătura lui este aplicată pe un act emis de o altă instituţie, căruia i-ar fi fost modificat conţinutul.

Începutul de an a venit cu o nouă experiență pentru mine, întrucât sunt implicat într-un conflict juridic total neașteptat. Pe scurt, semnătura mea este aplicată pe un act emis de o altă instituție, căruia i-a fost modificat conținutul.

Zilnic, la Primăria Municipiului Suceava sunt semnate zeci de documente menite să soluționeze anumite probleme/doleanțe ale cetățenilor și ale administrației deopotrivă. Săptămânal, sunt eliberate sute de avize/autorizații, unele sunt favorabile petenților, altele nu, de aceea există documente care ajung să fie contestate la alte instituții ale statului întrucât, DA, lucrăm după legislația în vigoare, care, DA, este de multe ori ambiguă și lasă loc interpretărilor!

În cazul de față, vorbim despre o semnătură pusă, în baza atribuțiilor de serviciu, peste ștampila instituției, într-o anexă a unei licențe de transport. Ștampila primăriei a fost aplicată în sute de astfel de acte, însoțită de o semnătură din conducere”, a transmis Lucian Harşovschi pe pagina lui de Facebook.

El mai promite că va reveni cu mai multe declaraţii după ce justiţia va formula un verdic: “Există riscul de a ajunge în această situație atunci când lucrezi în administrația publică și semnezi zeci de documente zilnic.

Vom demonstra că am pus acea semnătură conform legislației în vigoare și am încredere că justiția va clarifica această situație, iar după ce se va finaliza, voi reveni cu mai multe declarații.

Lucrez în administrația publică din anul 2008, iar de atunci și până în prezent, nu m-am confruntat cu astfel de situații. Întotdeauna am făcut lucrurile just, am căutat cele mai bune soluții, încercând să rezolv și cele mai mici probleme, am făcut cu bună credință tot ce a stat în puterea și priceperea mea pentru locuitorii municipiului Suceava și așa am de gând să procedez în continuare!”.

Rămâne de văzut cum va fi finalizată ancheta şi care va fi sentinţa magistraţilor şi dacă aceasta va influenţa pe viitor cariera politică a viceprimarului de Suceava. Conform unor informaţii vehiculate în spaţiul public, în eventualitatea în care primarul Ion Lungu nu va mai candida la viitoarele alegeri, numele lui Lucian Harşovschi apărea ca fiind cel mai probabil pentru o candidatură la fotoliul de edil al Sucevei.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Suceava

Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top