fbpx
Connect with us

VIDEO: S-a demarat amenajarea drumului de acces pentru utilajele de forare pentru lotul Siret-Suceava-Pașcani al autostrăzii A7

VIDEO: S-a demarat amenajarea drumului de acces pentru utilajele de forare pentru lotul Siret-Suceava-Pașcani al autostrăzii A7 - News Moldova

Suceava

VIDEO: S-a demarat amenajarea drumului de acces pentru utilajele de forare pentru lotul Siret-Suceava-Pașcani al autostrăzii A7

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Se lucrează la demararea drumului de acces pentru utilajele de forare în vederea efectuării studiului geotehnic pentru tronsonul Siret-Suceava-Pașcano din A7

Aflat la fața locului, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ținut să precizeze că principalul motiv pentru care firmele de proiectare s-au blocat pe acest tronson al viitoarei autostrăzi A7 îl reprezintă lipsa unui drum de acces „pe care să coboare utilajul să foreze pentru acest tronson de autostradă”.

Potrivit lui Flutur, este vorba despre o zonă de 460 de metri de foraje la 25-30 de metri adâncime.

„Am insistat foarte mult la Ministerul Transporturilor, la Compania Națională de Autostrăzi, la constructor și la proiectant, să termine. În sfârșit au venit la treabă, amenajează drumul pentru că vreau să finalizăm în această primăvară toate lucrările pentru că în felul acesta ne putem gândi la etapa următoare, să se scoată la licitație și la noi partea de autostradă între Pașcani și Suceava”, a precizat Flutur.

Flutur a subliniat că atât el, ca lider politic, cât și instituția pe care o conduce, s-au implicat în vederea includerii acestui tronson de autostradă în planul de transport rutier la României.

„Când s-a format coaliția PNL-PSD-UDMR, am coordonat programul de guvernare și am trecut și acest tronson de autostradă.

Anul trecut a venit și finanțarea și mulțumesc Guvernului Ciucă, miniștrilor care s-au implicat – ministrul Fondurilor Europene a făcut demersuri ca să avem finanțare și există suma expres trecută, 620 de milioane de euro pentru autostrada Pașcani-Suceava -Siret”, a afirmat șeful administrației județene.

„Am mari speranțe că în perioada următoare se va scoate la licitație execuția pentru acest tronson de autostradă pentru că merităm. Sucevenii trebuie să fie convinși că bani sunt, în programul de guvernare este prins, masterplanul de transport prevede această autostradă. Rolul nostru, al administrației județene, este să fim prezenți, să împingem lucrurile de la spate. Săptămânal fac asta și dincolo de disputele pe care le vedeți în spațiul public, pe dvs. vă interesează fapte”, a afirmat Gheorghe Flutur.

Acesta mai completat că se va interesa în mod constant de stadiul lucrărilor și că, în cazul în care vor apărea blocaje, nu va ezita să acorde sprijin.

De asemenea, Flutur a amintit de parteneriatele pe care Consiliul Județean Suceava le are cu Ministerul Transporturilor: „partea de autostradă Suceava-Botoșani, unde ne-am asumat noi să facem toată documentația; centura Gura Humorului, la fel; drumul din frontieră de la Vicov, paralel cu frontiera, finanțat din fonduri europene, până pe la Mușenița, la întâlnirea cu A7, și proiectăm Autostrada Nordului Suceava-Vatra Dornei”.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top