fbpx
Connect with us

Violeta-Zenovia ȚĂRAN: „Să conștientizăm cu toții importanța sprijinirii persoanelor cu autism!”

Violeta-Zenovia ȚĂRAN: „Să conștientizăm cu toții importanța sprijinirii persoanelor cu autism!” - News Moldova

Suceava

Violeta-Zenovia ȚĂRAN: „Să conștientizăm cu toții importanța sprijinirii persoanelor cu autism!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primarul comunei Berchișești, Violeta-Zenovia Țăran, atrage atenția asupra autismului, punând accentul pe depășirea stigmatizării și a discriminării cu care se confruntă o parte din cele 30.000 de persoane care suferă de această tulburare.

„Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este marcată anual în 2 aprilie, în scopul creșterii gradului de informare a opiniei publice despre promovarea celor mai noi și eficiente metode de a combate această afecțiune.

În 2008, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat în unanimitate 2 aprilie ca Ziua Mondială a Autismului, pentru a evidenția nevoia de a contribui la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu autism, astfel încât ele să poată duce o viață semnificativă, ca parte integrantă al societății.

Rata autismului se menține ridicată în toate regiunile lumii, iar lipsa înțelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor și a comunităților.

În toată lumea, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni, care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, fiind astfel o prioritate în politicile de sănătate ale statelor lumii.

În România sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autist. Stigmatizarea și discriminarea sunt obstacole substanțiale în calea diagnosticării și a terapiilor, fiind o problemă care trebuie aprofundată de către decidenții sănătății românești.

Sunt convinsă că Guvernul condus de PSD va sprijini și în continuare accesul la tratament și la celelalte servicii medicale aferente acestei suferințe, astfel încât toți cei afectați, mai ales copiii, să aibă mari șanse de vindecare.” a transmis primarul Berchișeștiuui, Violeta-Zenovia Țăran.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top