fbpx
Connect with us

Vlad Popescu-PIEDONE (PSD): Noile uniforme ale Poliției Române sunt neconforme

vlad popescu piedone vrea sa devina primar - News Moldova

Suceava

Vlad Popescu-PIEDONE (PSD): Noile uniforme ale Poliției Române sunt neconforme


Deputatul PSD de Suceava, Vlad Popescu-Piedone, a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, sa precizeze ce măsuri sunt avute în vedere pentru remedierea uniformelor care au fost deja distribuite

“Domnule ministru,

Săptămâna trecută, Sindicatul Europol atrăgea atenția, printr-o postare în mediul online, asupra noilor uniforme de polițiști. Acestea, deși sunt noi, nu respectă nicio cerință specifică din caietul de sarcini, în ciuda faptului că la prezentarea realizată înainte de achiziție erau aproape conforme cu cerințele în vigoare.

Astfel, noile uniforme prezintă următoarele defecțiuni: materialul de tip mesh, care trebuia să fie aplicat în zona subrațelor, a fost înlocuit cu un material care seamănă mai degrabă cu o plasă de țânțari și mai puțin cu cel special destinat acestei zone; cusătura de tip ripstop a cămășilor, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței nu există, iar materialul din care sunt confecționate, este un fel de tercot laminat foarte ieftin.

De asemenea, materialul velcro de pe braț, nu permite fixarea însemnului heraldic, iar culoarea deși era cuprinsă în caietul de sarcini, nu a fost respectată. Pentru aceste uniforme, Poliția Română a plătit până în prezent: 4,5 milioane de euro, urmând să se mai plătească încă 70 de milioane de euro pentru echiparea tuturor agențiilor aflați în activitate.

Toate aceste probleme nu pot să fie tolerate, iar din acest motiv, cred că este de datoria mea să vă atrag atenția, asupra neregulilor care se petrec în cadrul Poliției Române. Precum armata, poliția unui stat reprezintă un model pentru cetățeni dar și pentru străinii, care ne vizitează. Nu putem să oferim materiale de proastă calitate celor care trebuie să ne protejeze zi de zi în fața fărădelegilor.

Poliția Română trebuie să reprezinte o instituție cu care să ne putem mândri atât în țară cât și în afara ei. De asemenea, este important ca cei care poartă aceste uniforme, să fie mândri de ele și să nu fie puși în dificultate de acestea, atunci când își exercită atribuțiile zilnice.
Având în vedere cele enumerate mai sus, vă rog să-mi precizați ce măsuri aveți în vedere pentru remedierea uniformelor care au fost deja distribuite? Și în același context, există posibilitatea schimbării contractului, în vederea obținerii unor uniforme de calitate superioară?

Solicit răspuns scris”, a precizat deputatul PSD de Suceava Vlad Popescu PIEDONE.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top