fbpx
Connect with us

Acțiuni ale poliției IEŞENE pentru SIGURANȚA cetățenilor

Social

Acțiuni ale poliției IEŞENE pentru SIGURANȚA cetățenilor


Pe 21 iulie, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 150 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 350 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.

La data de 21 iulie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate  acțiuni și s-a intervenit la 151 evenimente, dintre care 129 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților au fost sesizate 33 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 353 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 96.160 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Cercetat pentru tâlhărie, reţinut de poliţişti

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 12 iulie a.c., acesta i-ar fi smuls unei femei, telefonul din mână, în timpul unei convorbiri. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 iulie a.c., tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 21 iulie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă.

Cercetat pentru distrugere şi sancţionat pentru provocare de scandal

La data de 21 iulie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Belceşti au depistat un bărbat bănuit de distrugere. Acesta a fost sancţionat şi cu amendă în cuantum de 1.000 lei, pentru tulburarea ordinii publice.

Din cercetări au rezultat indicii că bărbatul, de 43 ani, din com. Belceşti, fiind sub influenţa alcoolului s-ar fi supărat că nu i s-ar mai fi vândut băuturi alcoolice de vânzătorele unei societăţi comerciale şi pentru că i s-ar fi închis uşa magazinului, acesta ar fi lovit-o cu capul, spărgând sticla. De asemena, acesta a tulburat ordinea şi liniştea publică, provocând scandal.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.000 lei, pentru provocare de scandal şi refuzul de a părăsi incinta magazinului la cererea îndreptăţită a gestionarului.

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE

La data de 20 iulie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au depistat pe DJ 249, în comuna Prisăcani, un bărbat, de 30 ani ani, care conducea un auto având permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui auto având dreptul de a conduce suspendat.

Cercetările continuă.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top